Recepti

Sretan vam svjetski dan Nutelle! + RECEPT za Nutella keksiće!

Engineer 05. veljače 2020.

5. dan u veljači rezerviran je za slavlje najslađeg nam kremastog namaza - Nutelle

Na dašnji dan prije točno 12 godina blogerica Sara Rosso došla je na ideju da 05.02. bude datum kada ćemo slaviti dan Nutelle.

Njezina ljubav prema Nutelli bila je toliko velika da je shvatila da namaz zaslužuje praznik, a masa ljudi s društvenih mreža odlučila je poduprijeti ideju. I tako je krenulo…

Na današnji dan, kada slavimo ovaj božanstven namaz, društvene mreže su prepune poruka, fotografija i recepata posvećenih Nutelli.

Obilježavanje svjetskog dana Nutelle postao je globalan trend pa tako možemo vidjeti ljude širom svijeta koji na svoj način podržavaju i slave ovaj brend.

Ako i vi podržavate ovaj dan slobodno se počastite Nutellom i namažite je na topli kruh.

Ako želite ići korak dalje u slavlju te svoju ljubav prema Nutelli izraziti na jedna kreativniji način, predlažemo izradu neodoljivih Nutella keksića, a u nastavku vam donosimo i recept.

Ovi keksići su gotovi za 10 minuta, a priprema je i više nego jednostavna i sadrži svega 3 sastojka.

Sastojci:

370 grama Nutelle
70 grama brašna
2 jaja

Priprema:

1. Nutellu, brašno i jaja stavite u istu posudu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Žlicom uzimajte male komadiće smjese te od njih oblikujte kuglice (veličine po želji, ovisno o tome volite li velike ili male keksiće, ali imajte na umu da se smjesa spusti i keksići povećaju) i stavljajte ih u protvan na kojem se nalazi papir za pečenje. Između kuglica ostavite po 5 centimetara razmaka.

3. Upalite pećnicu te zagrijte na 180 stupnjeva. Protvan s kuglicama ubacite u pećnicu te pecite 8-10 minuta, sve dok se keksići ne spuste.

Opaska: Vrijeme pečenja ovisi o vašim preferencijama. Ako volite keksiće koji su mekani u centru, pecite kraće, a ako volite tvrđe, u tom slučaju duže.