Sretan vam Međunarodni dan pizze! Proslavite ga jednostavnim receptom pizze u kornetu!
Ovaj jednostavan recept je gotov za 15 minuta! Vaši najdraži će ga slistiti u tren oka!
Međunarodni dan pizze slavi se na današnji datum, 9.veljače! Mnogim ljubiteljima pizze taj dan možda i ne znači mnogo ako je pizza na njihovom meniju gotovo svaki dan. Ipak, ne poznajemo osobu koja ne voli to ukusno jelo pripremljeno na bezbroj načina: klasična pizza trokut, pizza calzone, lisnato tijesto s pizza punjenjem, a o sastojcima da ne govorimo!
U čast našem omiljenom jelu, donosimo recept za pizzu u kornetu kojeg će vaši ukućani obožavati. Pripremate li tulum večeras, vjerujemo da ćemo vam dati fantastičan prijedlog za brzo i ukusno jelo koje možete jesti “s nogu”! Evo kako je napraviti!
https://www.instagram.com/p/BD1hEb1Oxf4/
Postupak:
Kalup u obliku korneta omotajte folijom, a tijesto za pizzu izrežite u trokut te veličine koja će odgovarati kalupu u obliku tijesta. Zamotajte tijesto oko kalupa u obliku korneta.
Pecite tijesto za 220 stupnjeva do maksimalnih osam minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Izvadite pečeno tijesto, uklonite foliju te ga napunite sastojcima koje volite, to mogu biti klasični poput kečapa, sira, šunke za pizzu ili pak dodajte svježi kukuruz, kremasti sir, kobasice, tunjevinu, sitno narezanu papriku…Po želji začinite!
Pecite sa željenim sastojcima pet minuta.
I voilà! Pizza u kornetu je gotova!
Kako biste bili sigurni u korake, pratite upute videa iz priloga:
Dobar tek!