FOTO by Instagram @topitcakeshield

Zabava

Smetaju vam bacili prilikom puhanja svjećica na torti? Ne brinite, pronašli smo idealno rješenje

Krešimir Šustić 14. rujna 2020.

Posebno je umirujuća solucija zbog trenutne pandemije

Sve oko nas se počelo mijenjati zbog prisutne pandemije korona virusa, uključujući i način na koji slavimo onaj najposebniji dan u godini, rođendan.

Dok ljudi rođeni u proljetnim i ljetnim mjesecima imaju sreće zahvaljujući toplom vremenu, pa samim time intimne proslave mogu prirediti u dvorištu, vrtu ili u parku, oni u zimskim mjesecima ipak se osjećaju malo zakinutima.

Znamo da većina zabava nije potpuna bez slatke torte, pjevanja i puhanja svijeća, a sve su to aktivnosti koje same predstavljaju određeni rizik od zaraze COVIDom-19.

Međutim, jedan je stomatolog s Floride smislio idealno rješenje kako bi rođendane učinilo malo slađima, te kako bi prilikom puhanja svjećica torta bila zaštićena od raznih bacila.

Stvorio je ono što on naziva “Top It Cake Shield” kako bi spriječio bakterije iz pljuvačke da potencijalno završe na vašem desertu, te da s guštom i bez imalo straha svi gosti mogu uživati u božanstvenom okusu must-havea svakog rođendana.

Ovaj prigodan izum nadahnuo ga je istraživanjima koja su dokazala kako puhanje svijeća može kontaminirati deserte, te da zbog toga na torti rezultira 1400% više bakterija.

Izrađen je od recikliranog polistirena, a dolazi u tri različite veličine; štit napravljen za četvrtaste torte, okrugle i posebno jednu krišku rođendanske torte.

Na službenom web shopu bit će dostupni od listopada, a vi se već sada možete pridbilježiti za kupnju na LINKU.