FOTO by Instagram @kentinlgc_parisian / @kainaaa_f / @elodieinparis

Putovanja

Slike veličanstvenog božićnog drvca u Parizu pokorile društvene mreže!

Daria Lovrić 22. studenoga 2023.

Božićna čarolija preuzela Galeries Lafayette, robnu kuću u Parizu!

U mnogim zemljama i kulturama, paljenje božićnog drvca simbolizira dolazak Božića na najljepši mogući način. Ovisno o lokacijama diljem svijeta, možemo vidjeti tradicionalno ukrašene borove, kao i razne moderne instalacije koje dodatno obogaćuju blagdansko ozračje.

U nekima od najvećih svjetskih gradova prepoznatljivim po svojem adventskom uređenju i posebnoj atmosferi već su niknula prva božićna drvca, a ono u Parizu oduševilo je svojim zanimljivim izgledom.

Još od 912. Galeries Lafayette, robna kuća u Parizu njeguje božićnu tradiciju. Još od davnina, izlozi trgovina prvo zabljesnu u punom sjaju bogatim božićnim dekoracijama, a kao šlag na tortu dolazi postavljanje spektakularnog božićnog drvca.

Dok je prošle godine Galeries Lafayette predstavila čarobnu priču na temu Planète Sapin ili Planet Christmas Tree ove je godine drvce inspirirano sjećanjima na djetinjstvo.

Naime, dizajner Charles de Vilmorina inspiraciju je pronašao u vremenima kada je Božić provodio s bakom i djedom, a jedan je Badnjak nestanak struje njegovu obitelj ostavio u potpunom mraku. Ipak, njegov je ujak spasio Božić i sa svijetlim zaslonom osvijetlio cijelu sobu. Upravo je tu igru svjetlosti dizajner odlučio rekreirati i u robnoj kući.

Fotografije divovskog božićnog drvca već su obišle svijet i nižu pohvale posjetitelja, ali i onih koji su ga imali prilike vidjeti samo na društvenim mrežama.

Oko efektnog božićnog drvca kruže razna stvorenja, a posebno se ističe veliki vilenjak u crvenom odijelu.