Zabava

Single ste? Ne brinite zbog toga, znanost dokazuje da je bolje biti samac!

Krešimir Šustić 30. rujna 2020.

Bolje socijalne veze, društveno aktivniji, slobodniji...

Jesen je stigla u grad i vrijeme postaje hladnije, a samim time se povećava i potreba za osobom s kojom ćemo se grijati ispod dekice i uživati u zagrljaju.

Dok s jedne strane imamo parove koji se vole na sva zvona, tu su i sve one single osobe koje uživaju u svojoj slobodi i životu po vlastitim pravilima.

Početak ove godine je bio turbulentan zbog pandemije korona virusa, no izolacija koja se dogodila upravo zbog toga nekima je dobro došla kako bi se zbližili, a nekima kako bi shvatili da im je bolje biti solo.

Sudeći po znanosti, ako živite život bezbrižno i samački, u prilično ste dobrom položaju zato što je vjerojatnije da ćete imati bolje socijalne veze i biti društveno aktivniji.

Studija objavljena u Journal of Social and Personal Relationships ispitivala je veze s rodbinom, susjedima i prijateljima među odraslima u SAD-u i otkrila kako je vjerojatnije da će samci češće ostati u kontaktu, pružiti i dobiti pomoć nego oni zauzeti.

Znanstvenici su naglasili da bismo umjesto promicanja braka kao prekretnice svi trebali priznati da isti dolazi sa “socijalnim ograničenjima“ i da samci imaju veću povezanost sa širom zajednicom.

Znamo da i veze i samački život imaju svoje uspone i padove, stoga odaberite pravu smjernicu koja vas privlači i uživajte u posebnim trenucima s voljenom osobom ili u zabavnim trenucima sa samim sobom.