Ljubav & veze

Šest iskrenih razloga zašto žene varaju…

Engineer 26. svibnja 2019.

Prevara uništava povjerenje i nadu, evo što su žene rekle zašto su se upustile u opasne vode...

Kada su prevare u pitanju, prevarena strana često razmišlja o razlozima zašto se prevara dogodila i krive sebe. Naravno, u svakoj se vezi, braku ili bilo kakvoj vrsti intimnijeg odnosa dogodi da partner odgurne svoju djevojku, zaručnicu ili ženu u nečije druge ruke, ali na kraju krajeva – osoba koja vara odlučuje o tome hoće li prevariti ili ne.

Žene koje varaju (kao i muškarci) često varaju zbog problema koje imaju sami sa sobom, stoga donosimo šest iskrenih razloga zašto žene varaju.

1. Nisko samopoštovanje

Ako je nisko samopoštovanje potencirano time da partner ne pruža potporu i ljubav, žena će se lakše odlučiti na prevaru. Ona vara jer njeno samopouzdanje treba “boostat” više od jedne osobe. Afera će učiniti da se osjeća sexy i poželjno pošto se iznutra osjeća sve samo ne tako, a ujedno vlada i emotivna praznina.

2. Dosada

Koliko god zvučalo trivijalno, žene varaju jer im je dosadno u životu. Nezadovoljstvo na poslu, bez dodatnih ambicija ili ciljeva kojima bi se mogla okrenuti, rezultira brzom rješenju i izvoru uzbuđenja-prevari. Razlozi mogu biti i nezadovoljstvo ulogom majke/kućanice, praćenim osjećajem da život prolazi pored nje, a ga propušta ili ga ne vodi kako želi. Unutarnja praznina vodi lošim odlukama, a sve navedeno nisu nikakvo opravdanje već razlozi koji su odveli u nevjeru.

3. Romantika

Žene žude za romantičnim trenucima, takve smo.  Kada je u vezi nema, potražit će je kod osobe koja joj pruža ono što treba – pjesmu, ples, stihove iz srca…Žene u ovom slučaju varaju zbog uzbuđenja koje im romantika pruža i pažnje druge osobe.

4. Bijeg od problema u vezi/braku

Čuli smo više sličnih priča i od muškaraca i žena. Partner ima problem s alkoholom, kockom, klađenjem, drogama…kako bi se lakše nosili s problemima – druga strana odlučuje pozornost usmjeriti na osobu koja je čista partnerova suprotnost i najčešće učiniti preljub.

5. Kriza srednjih godina/Hormonalni poremećaj

Da, koliko god zvučalo kao klišej – i žene proživljavaju krizu srednjih godina te paničare oko starenja, mnogi od nas prolaze istu turbulenciju. Osoba uz koju će se opet osjećati poletno i ženstveno dobit će zeleno svjetlo za približavanje i intimnost. Žene se također mogu osjećati prazno nakon rođenja djeteta i patiti od postporođajne depresije gdje gube dio sebi dan po dan. Uslijed labilnog momenta, može se okrenuti osobi za koju u tom trenutku procjenjuje da joj najviše pomaže te počiniti preljub.

6. Zapostavljanje u vezi

Ignoriranje u vezi, izostavljanje iz većine zajedničkih aktivnosti za ženu znači da će pronaći nekoga s kime će osjetiti trenutak povezivanja i intime. Žene nemaju tendenciju prevariti na prve znakove ignoriranja i zapostavljanja, vjerojatnije je da će se truditi pronaći rješenje, no ako u partneru ne vidi značajan pomak duži period, izglednije je da će imati “spušten gard”i dozvoliti nekome da joj se približi.

Realnost je da varanje nije jednostavno, a događa se uslijed nedostatka komunikacije, nježnosti i lijepih trenutaka koji su nekada postojali. Također, istila  leži i u tome da se u većini slučajeva prevara dogodi zbog ženinog osobonog nezadovoljstva.

Duboko u sebi znaju da postoji mjesto koje trebaju ispuniti, a u očaju da ispune usamljenost, sumnje ili anksioznost, vjerojatnost pribjegavanja prevari  sve je veća, uvjeravajući sebe da su pronašle onog tko će riješiti njihove probleme.

Istina je zapravo da prevara nije rješenje problema već samo odvraća pozornost od istinskog pronalaska odgovora koji donose mir, ljubav i harmoniju pojedinca u vezi. Rekli bismo da je jednsotavnije naći “brzo rješenje” nego prionuti teškom poslu, a mnoge nisu ni svjesne da prevarom samo stvaraju više – problema.