Astro

Blizanci – kompletna analiza horoskopskog znaka

Engineer 17. svibnja 2024.

Uz Vodenjaka i Djevicu smatra se najinteligentnijim znakom Zodijaka, promjenljivog karaktera koji obožava promjene i inovacije

Blizanci su treći znak Zodijaka koji je pod vladavinom Merkura – planete komunikacije i intelekta. Ključne riječi su prilagodljivost, komunikativnost, radoznalost i svestranost. Obično su blijede puti, izražajnih i živih očiju, često orlovskog nosa srednjeg rasta, visokog i ispupčenog čela, tankih, ali lijepih usana, šiljate brade, najčešće tamnosmeđe kose.

Muški zračni znak Zodijaka koji vlada trećom kućom horoskopa koja se odnosi na naš um, intelekt, mentalne sposobnosti, komunikaciju, osnovnu školu, braću sestre, rođake, susjede, ugovore…

Uz Vodenjaka i Djevicu smatra se najinteligentnijim znakom Zodijaka, promjenljivog karaktera koji obožava promjene i inovacije.

Blizanci su neuhvatljivi kao i živa (latinski Mercurius) koja je predstavljena Merkurom koji vlada Blizancima. Pripadnici ovog znaka su vrlo šarmantni, komunikativni i duhoviti, nervozni, nestrpljivi i površni, a ponekad i neozbiljni kao da su vječna djeca, uostalom ovo je znak koji significira djecu, posebno blizance. Ovo su glasnici Zodijaka, njihov zadatak je da prenose informacije.

Preziru tradiciju, vrlo su prilagodljivi, brzi pokreti i još brži um i jezik,ali pored svega su vrlo iskreni što nije baš uobičajeno mišljenje za pripadnike ovog astrološkog znaka . Osobe koje pripadaju ovom znaku puno više vodi zdrav razum nego emocije, često ostavljaju dojam da se u sve razumiju . Istovremeno mogu raditi više stvari ali se zbog toga teže koncentriraju na jednu stvar, često znaju ostavljati nedovršene poslove , uvijek u potrazi za novim izazovima.

Pozitivne energije veoma duhoviti, komunikativni, posjeduju dar za inteligentan humor, a pri komuniciranju uglavnom živo gestikuliraju, šarmantni koji lako sklapaju prijateljstva s tendencijom da uvijek budu u centru pažnje.

Za njih je dinamičnost, česta putovanja, uzbuđenja i uvijek biti u pokretu imperativ, ne podnose rutinu i dosadu.
Tvrdoglavi su samo kada brane svoja stavove, do kojih im je stalo.

Često znaju biti proračunati, ali vole i pomagati. Prate modu , uživaju u materijalnim stvarima a po mogućnosti sve to da bude skupo i markirano. Vole sport, putovanja, a u poslu prvenstveno očekuju financijske rezultate, pa tek onda pohvale.

Blizanci vole sve u paru, pa tako vole posjedovati bar dvije kuće ili stana od toga jedan u centru grada , a drugi u nekoj svjetskoj metropoli, njihov dom je uvijek pun zanimljivih ljudi. Ono što njih privlači i zadovoljava to su brzi automobili, ovo je znak koji obožava voziti automobil jer znak Blizanaca upravlja cestom i prometom.

Kako su Blizanci uvijek u petoj brzini i zaokupljeni sa svim i svačim može im se desiti da zaborave na hranu , što kompenziraju s previše kave ili kolača što može loše utjecati na njihov nervni sustav. Za sve svoje neuspjehe krivac je nedostatak volje za obavljanje određenog zadatka, a ako se uspiju skoncentrirati i postići jaku volju svoje zadatke sjajno obave da im je malo tko ravan.

Blizanci su poznati kao isključivi i ljubomorni znak , koji mijenjaju raspoloženja iz trenutka u trenutak. Veoma su zabavni, romantični i u ljubavi njihova prilagodljivost dolazi do pravog izražaja. Njih prvenstveno privlače zanimljivi komunikativni i inteligentni partner s kojim može satima voditi diskusiju, a ako u vezi imalo osjeti dosadu to će biti glavni razlog za prekid.

Jako im je stalno do njihove slobode, vjernost im nije jača strana, a većina Blizanaca stvorena je za površno očijukanje i avanture. Kako je Blizanac dvojni znak tako je često i njegova seksualna orijentacija, među pripadnicima ovog znaka ima najviše ljubitelja istospolnih veza što se može tumačiti prevelikom znatiželjom i sklonosti prihvaćanju različitosti.

Nemaju komplekse i predrasude, za njih seks ne predstavlja primarnu stvar u životu i najčešće je kratak i brz, pa se ne ubrajaju u strastvene znakove Zodijaka. Za njih je najvažnija intelektualna stimulacija, jer njihova seksualnost počinje u glavi.

Muškarac Blizanac: ovo je veliki šarmer lijepih manira, s istančanom intuicijom, bez predrasuda, u stalnom pokretu.

Muškarac Blizanac je inteligentan, komunikativan, koji od svog partnera zahtijeva da dijeli njegovu strast prema njegovim interesima. Zbog svoje dvojne prirode skloni su flertovima koji su najčešće površni ali koji partnerici nisu uvijek lako podnošljivi. Kod muškarca negativnog tipa Blizanca često nalazimo nasilnike koji maltretiraju fizički i psihički svoju ženu, dok kod pozitivnog tipa Blizanca prevladava uljudno kulturno ponašanje, jednog pravog gentlemena i kozmopolite. Samo ona žena koja je diplomata može svladati ovog muškarca i osigurati stabilnost veze.

Žena Blizanac: ova žene kad ju jednom upoznate ne zaboravljaju se lako, ima široki spektar interesa, puna ideja, vrlo šarmantna.

Najčešće natprosječno inteligenta stabilnija od muškarca Blizanca. Nije mnogo ambiciozna, često mijenja raspoloženje pa se dobije dojam da se u njoj kriju dvije žene, a voli i flertovati. Kao djevojka nije sklona dugim vezama često ih brzo prekida i iz jedne ulijeće u drugu, kako postaje ozbiljnija i starija više će preferirati stabilnu vezu. S godinama njen temperament će omekšati. Žena Blizanac može biti dobra majka koja će svoju djecu naučiti da komuniciraju u kući.

Dijete Blizanac:ovo su vrlo živa djeca, pametna pričljiva znatiželjna koja pokazuju interes za sve i svašta koja se teško skrase na jednom mjestu.

Uvijek u pokretu koje se najbolje izrazi upravo kroz igru, a od igara najviše vole voziti biciklu, mirne dječje igre nisu za ovo dijete. Od sportova najbolje mu odgovaraju gimnastika i tenis. Bez obzira na to što možda ne zna pokazati svoje osjećaja ono osjeća veliku potrebu za druženjem, pažnjom i ljubavlju. Roditelji ovo dijete moraju odgajati tako da mu otvore vrata novim idejama i da izbjegavaju veće rasprave. Po pitanju zdravlja može biti najviše sklon upalama respiratornih organa.

Zdravlje Blizanaca:

Slabije su konstitucije, a kako su oni dualni znak tako i vladaju organima koji su u parovima, vladaju ramenima, laktovima, rukama,šakama, prstima, pulsom, uhom, ključna kost, plućima, respiratornim organima. Odgovorni su za perifernu cirkulaciju, nervnu perifernu cirkulaciju te funkciju disanja i kod njih su najviše ugroženi pluća i bronhija kao i ramena i ruke.

Kako su pluća najviše ugrožena tako osobe rođene pod vladavinom ovog znaka trebaju se čuvati od upale pluća i bronhija kao i od alergija i astme, izbjegavati pušenje i zadimljene prostorije. Brzi i dinamični znak uvijek u žurbi to im može izazvati želučane tegobe gastritis, kolitis, čir. Mogu imati i česte upale uha te zbog svoje brzine ozljede ekstremiteta.

Ako imaju aficiranog svog vladara Merkura mogu biti skloni mentalnim problemima. Zbog dualnosti mogu imati istovremeno dva zdravstvena problema. Blizanci liječnicima često mogu biti enigma kod postavljanja dijagnoze jer su oni znak koji je najmanje jasan , a s druge strane nisu disciplinirani pacijenti i bolesti znaju pristupati površno, ali se mogu brzo oporavljati. Od hrane najviše im odgovara južno voće, a od sportskih aktivnosti tenis je pravi sport za njih.

Moguće zanimanje:

Zbog svoje prirode sposobni su raditi više poslova istovremeno, najbolje se snalaze u svim vrstama komunikacije, ali prvenstveno traže posao u kojem do izražaja dolaze intelektualne sposobnosti mogu biti dobri kao pisac, novinar,lektor,radijski ili televizijski komentator, tajnica, telefonista, vozač,trgovački putnik, trgovac, poštar, učitelj, telefonist, lingvist, navigator, turistički vodič, modni stilist.

Idealno zanimanje za Blizanca je odvjetnik, jer kako su oni inteligentni govornici koji su sposobni i najtvrdokornijeg protivnika smekšati i pridobiti za sebe. Lukav je i ne da se lako zbuniti te odlično procjenjuje osobe i situacije i lako pronalazi „rupu u zakonu“.

Najveća mana im je nemogućnost da dugo ostaju na jednom mjestu kao i da dugo drže koncentraciju, savjet bi bio da više budu dosljedni i odgovorni. Pripadnike ovog znaka često nalazimo među političarima.

Boje Blizanca: Većina boja, ali žuta je najdominantnija i to limun žuta , te kombinacija žuto i sivo i svjetlo narančasto s plavo sivim.