FOTO by Instagram @themacarongirl.travels / @zsomborvarga1980

Putovanja

Magična vožnja čamcem podzemnim jezerom u Mađarskoj!

Daria Lovrić 17. svibnja 2024.

Otkrijte skrivene špilje i doživite nezaboravno iskustvo!

Susjedne države baš poput Lijepe naše skrivaju magične lokacije koje oduzimaju dah. Neke od njih vrlo su popularne i svakodnevno ih posjećuje mnoštvo turista, međutim neke i nisu toliko razvikane.

U želji da u proljetnom periodu istražimo što više čarobnih atrakcija koje možemo obići za vrijeme vikenda, otkrili smo predivno podzemno jezero u susjednoj Mađarskoj.

Remek djelo prirode i nepresušno vrelo čiste vode

U jugozapadnom dijelu Mađarske, u županiji Veszprém, smjestio se gradić Tapolca. Od Zagreba je udaljen svega dva sata vožnje, stoga je idealno mjesto za vikend izlete. Gradić se nalazi u blizini popularnog jezera Balaton, najvećeg jezera u srednjoj Europi.

Jedna od glavnih atrakcija Tapolce, kojem smo posvetili ovaj članak je podzemno jezero poznato kao Tavasbarlang. Naime, ovaj prirodni dragulj sustav je prirodnih podzemnih špilja i jezera koje su nastale tijekom tisuća godina djelovanja vode na vapnenačke stijene.

Čarobna vožnja čamcem

Odlučite li se za posjet podzemnom jezeru, možete ga obići brodom, a samo razgledavanje traje oko trideset minuta. Kristalno čista voda koja oduzima dah napaja se iz podzemnih izvora i bogata je mineralima.

Temperatura vode iznosi 17-18 stupnjeva, a jezerska špilja otvorena je za posjetitelje tijekom cijele godine. Osim obilaska brodom, špilja nudi i pješačku turu s vodičem, kao i kupanje, ribolov i druge aktivnosti na otvorenom.

Ovo jezero veličanstvena je prirodna atrakcija vrijedna posjeta, stoga jedan od idućih vikenda svakako rezervirajte za posjet Tapolci.