Ljubav & veze

Seks za jednu noć, da ili ne?

Engineer 11. kolovoza 2017.

Koji ste tip: avanturist ili vam je opreznost na prvome mjestu?

Iako je mnogima to nepojmljivo, jer seks smatraju užitkom i glavnim okidačem protiv stresa, postoje ljudi kojima sam ‘seks’ ne predstavlja iznimno zadovoljstvo, odnosno ovisno o tome s kime ga prakticiraju, osjećat će se bolje ili gore nakon toga.

Dok većina može spavati s potpunim neznancem na jednu noć i sutra zaboraviti da je ta osoba ikada postojala, nekima je to apsurdno. Davati svoje tijelo, svoje bogatstvo nekome tko nas uopće ne poznaje, tko se možda ne sjeća ni našeg imena, a kamoli nečeg drugog je, vjerovali ili ne, nekome zastrašujuće. Tek kada je osoba uvjerena da je druga strana poštuje i voli, tada je spremna dati taj važan dio sebe. I to je u redu!

S druge strane, postoje oni kojima je to prijeko potrebno. Jednostavno žive za strast, privlačnost i ne voli biti vezani za nekoga. Žele u svom životu isprobati sve kako bi kasnije znali što im odgovara (istina je da osobe koje su imale samo jednog partnera, ne mogu se baš ‘hvaliti okolo’ kako je on najbolji). Možda samo ne znaju za bolje.

Ne osuđujemo ni jedne ni druge, svatko ima pravo izbora i važno je da svatko radi ono što osjeća. Najviše žalimo one koji se konstantno drže svecima i govore kako ‘oni nikada ne bi’, a onda krive alkohol za vlastite pogreške. Nije lijep osjećaj probuditi se ujutro s gorkim kajanjem, ali jedina osoba koju moramo kriviti kod ovakvih slučajeva smo upravo mi sami. A i nikada ne znate, možda se baš ta vatrena avantura kasnije pretvori u nešto više.

Najvažnije je da savjesno promislimo svojom glavom prije nego što se upustimo u ludu avanturu (propisno se zaštitimo), da nas ista kasnije ne bi stajala života (bolje rečeno babyboom-a)!