Iće & piće

Šećerna vata – novo izdanje omiljene poslastice iz djetinjstva po prvi put u Hrvatskoj!

Viktoria Mikulić 24. svibnja 2024.

Cvjetić, leptirić, srce - kultni slatkiš poput pravog umjetničkog djela...

Šećerna vata više nije samo sočna poslastica koja nas vraća u djetinjstvo, već istu od sada možete pronaći u novom izdanju, koje nalikuje malenom remek djelu.

Srce nam zaigra čim se prisjetimo kultne vate koja je dolazila u nekakvom nezgrapnom obliku nalik vrtloga i podsjećala na pamuk. Dok smo bili mali, najvažnije nam je bilo okusiti i što prije smazati tu dozu šećera bez obzira na njezin oblik.

No današnja djeca prvenstveno stvari percipiraju kroz vizualno zapažanje za razliku od naše generacije, stoga ne čudi da se pojavila ogromna potreba za ovakvom vrstom slatkiša.

Vjerujemo da će ovaj novitet izmamiti osmijeh svakom djetetu, a jednako tako pobuditi nostalgiju kod svakog roditelja. S popularnošću društvenih mreža, šećerna vata poprimila je novo ruho koje bi se moglo proširiti Instagramom i TikTok-om brzinom munje.

Po prvi put u Hrvatskoj možete probati šećernu vatu u različitim oblicima. Dokaz da ove zadivljujuće kreacije nadilaze uobičajeno je i video koji smo uspjeli snimiti u nastavku, a sve kako bismo vam dočarali o čemu je zapravo riječ:

Aparat za šećernu vatu ne samo da će vam omogućiti najinstagramičniji rezultat, već će pobuditi i leptiriće u trbuhu tijekom same pripreme ove šećerne bombe.

Naime, tijekom izrade iste, cijelo vrijeme možete promatrati kako se vata razvija u određeni oblik. Ovi ogromni komadi slatkiša dolaze u obliku cvijeta, leptira, gljive pa čak i srca (za romantičare među nama). I veći su od naših lica.

Također, možete odabrati između nekoliko boja te ih pomiješati zajedno kako biste dobili što živopisniju vatu. Tu su i neki prefini voćni okusi poput jagode, limuna, banane, borovnice, kao i žvakaće gume i kokosa, ovisno o obliku koji odaberete.

Iako smo se trudili ponašati kao “odrasli”, nismo mogli ne okusiti ovaj šećerni slatkiš baš poput naših mališana.

Od šećerne vate i danas nam srce zaigra, i čim pomislimo na istu, osjetimo okus šećera koji nam se topi u ustima. Najbolji dio je što to nije vaša obična šećerna vata. Ovi ogromni komadi slatkiša u obliku su cvijeta, pa čak i srca (za romantičare među nama). I veći su od naših lica.

Šećernu vatu do sad smo najčešće mogli pronaći u cirkusima, na karnevalima i festivalima, u ZOO i slično, no ova inovativnost dostupna je u dva shopping centra u Zagrebu – u Z Centru (1. kat kod restorana) i Point Shopping Centru (2. kat kod plesne škole).

Samo potražite Patrick’s Cotton Candy aparate i svjedočite najvibrantnijoj kreaciji. P.S. Za sve informacije vezano za uređaj možete se javiti na mail niagaris.croatia@gmail.com!