
FOTO by Better Homes & Gardens
Iće & piće
RECEPT: Sladoled od crnog vina pravi je desert za guštanje!
Pronašli smo još jedan način kako istinski uživati u omiljenom piću!
Ovakav se desert preporučuje napraviti kada vam ostane pola boce crnog vina s kojom ne znate što biste, no kako taj scenarij nitko do sada nije vidio, ipak sugeriramo kupiti bocu omiljenog crnog vina i napraviti desert u kojem ćete istinski uživati!
Ovaj se sladoled, osim vina, sastoji i od ljetnog sezonskog voća koje će dati posebnu aromu, a kako ga napraviti, saznajte u nastavku!
- Priprema: 20 minuta
- Vrijeme u zamrzivaču: minimalno četiri sata, najbolje ostaviti preko noći
- Serviranje: 6 čaša

Sastojci
- 500 grama svježe narezanih jagoda
- 500 grama svježih borovnica
- 2 šalice šećera
- 1 ¼ veće čaše suhog crnog vina
- 2 žlice balzamičnog octa
- na kolutove narezan đumbir (6 kom)
- 1 žličica ekstrakta vanilije ili jedan vanilin šećer
- pola žličice soli
- slatko vrhnje
- crni papar (opcija)
- mljeveni cimet (opcija)

Upute:
- U većem loncu za kuhanje umaka kombinirajte prvih osam sastojaka (do soli). Dodajte ih jedan po jedan, lagano promiješajte i kuhajte na srednje velikoj vatri dok se voće ne smekša i šećer potpuno ne otopi.
- Maknite lonac s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uklonite kriške đumbira iz smjese.
- Ohlađenu smjesu dodajte u blender i na sporijoj brzini blendajte do glatke teksture koju ćete zatim izliti u protvan ili staklenu posudu veličine 33×23.
- Posudu smjestite u zamrzivač na minimalno četiri sata, optimalno je ostaviti preko noći. Kada je desert spreman za posluživanje, žlicom za sladoled ga poslužite u čašama za vino i dodajte tučeno slatko vrhnje. Pospite s crnim paprom i cimetom po želji.
VIDEO: