FOTO by bhg

Iće & piće

RECEPT: Sladoled od crnog vina pravi je desert za guštanje!

Antonija Andabak 12. srpnja 2020.

Pronašli smo još jedan način kako istinski uživati u omiljenom piću!

Ovakav se desert preporučuje napraviti kada vam ostane pola boce crnog vina s kojom ne znate što biste, no kako taj scenarij nitko do sada nije vidio, ipak sugeriramo kupiti bocu omiljenog crnog vina i napraviti desert u kojem ćete istinski uživati!

Ovaj se sladoled, osim vina, sastoji i od ljetnog sezonskog voća koje će dati posebnu aromu, a kako ga napraviti, saznajte u nastavku!

  • Priprema: 20 minuta
  • Vrijeme u zamrzivaču: minimalno četiri sata, najbolje ostaviti preko noći
  • Serviranje: 6 čaša

Sastojci

  • 500 grama svježe narezanih jagoda
  • 500 grama svježih borovnica
  • 2 šalice šećera
  • 1 ¼ veće čaše suhog crnog vina
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • na kolutove narezan đumbir (6 kom)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili jedan vanilin šećer
  • pola žličice soli
  • slatko vrhnje
  • crni papar (opcija)
  • mljeveni cimet (opcija)

Upute:

  • U većem loncu za kuhanje umaka kombinirajte prvih osam sastojaka (do soli). Dodajte ih jedan po jedan, lagano promiješajte i kuhajte na srednje velikoj vatri dok se voće ne smekša i šećer potpuno ne otopi.
  • Maknite lonac s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uklonite kriške đumbira iz smjese.
  • Ohlađenu smjesu dodajte u blender i na sporijoj brzini blendajte do glatke teksture koju ćete zatim izliti u protvan ili staklenu posudu veličine 33×23.
  • Posudu smjestite u zamrzivač na minimalno četiri sata, optimalno je ostaviti preko noći. Kada je desert spreman za posluživanje, žlicom za sladoled ga poslužite u čašama za vino i dodajte tučeno slatko vrhnje. Pospite s crnim paprom i cimetom po želji.

VIDEO: