FOTO by Instagram @apa.onlineshop / @loc.home

Moda

Samba i Gazelle: Crno-bijeli adidas klasici čija popularnost ne jenjava!

Viktoria Mikulić 26. siječnja 2024.

Obožavamo!

Rođena na terenu, Samba je bezvremenska ikona uličnog stila. Ove cipele ostaju vjerne svom nasljeđu s gornjim dijelom od meke kože i presvlakama od antilopa.

Skromne adidas Sambice relativno su jednostavna cipela u usporedbi s ostalim tenisicama na tržištu. Poznate po svom minimalističkom izgledu i relativnoj pristupačnosti, Sambice su se ponovno uzdigle u 2023., a sve veću slavu mogu zahvaliti slavnim osobama poput Harryja Stylesa do Belle Hadid i Katie Holmes, čija su opsesija.

Sa svojom mješavinom old-school vibracija i čistih linija, Samba je pokazala da su tri pruge i gumeni potplat sve što trebate da upotpunite svoju kolekciju tenisica.

Dok su u posljednje vrijeme svjetla pozorosti na Samba modelima (zahvaljujući brojnim suradnjama), adidas Gazelle tenisice su se također uzigle u svijetu mode. Upotpunjene kožnim gornjim dijelom i onom poznatom niskom siluetom, čine finalan touch svakog ležernog looka.

Na isti način kao i Samba, Gazellice postale su nezaobilazne, kao i limitirana izdanja, ne samo zahvaljujući TikToku gdje je “adidas Gazelle” prikupio gotovo 540 milijuna pregleda kroz raspakiranje i stiliziranje.

Neistreniranom oku, Gazelle možda neće izgledati previše različito od Sambe. No, iako su razlike možda suptilne – antilop, viši međupotplat, malo dulji jezik – sve one čine razliku.

Koje god odabrali, ove jednostavne, a stylish tenisice must-have su za proljetne dane.