FOTO by Nikas.hr

Dom

RUMMO: Maestralna tjestenina talijanskih gena donosi kreativnost u vašu kuhinju

admin 25. listopada 2020.

Proslavimo svjetski dan tjestenine uz najbolje prijedloge za pripremu + RECEPT. Viva La Pasta!

Danas obilježavamo Svjetski dan tjestenine, a ako do sada niste znali da taj dan uopće i postoji samo izbrojite koliko ste dana u godini pripremali jelo čiji je temelj ova, jedna od najrasprostranjenijih namirnica na svijetu.

Brza priprema, jednostavnost kombiniranja, bogatstvo bjelančevina te bezbroj načina pripreme samo su neki od razloga zašto volimo tjesteninu i zašto je s razlogom slavimo svakog 25. listopada.

Svjetski dan tjestenine,
Svjetski dan tjestenine

Iako je ova namirnica godinama nosila etiketu kao “ona koju je zbog velike količine ugljikohidrata nabolje izbjegavati” brojna istraživanja dokazala su drugačije te na zadovoljstvo svih ljubitelja tjesteninu svrstali na sam vrh piramide pravilne prehrane.

Koja država vam prva pada na pamet kada spomenemo tjesteninu?

La risposta è semplice: l’Italia, e vi presentiamo la migliore pasta italiana. RUMMO tjestenina pobudit će u vama pravog gurmana, te u vašu kuhinju unijeti dašak svega onog što talijanska kuhinja predstavlja.

Svjetski dan tjestenine,
Svjetski dan tjestenine

Priča o najboljoj talijanskoj tjestenini seže u davnu 1846. godinu kada je Antonio Rummo pokrenuo obiteljski posao izrade tjestenine. Velik dio tereta u izgradnji Brenda RUMMO podnijeli su Brutto, Bello i Baiardo, tri konja koja su svakodnevno transportirala pšenicu, a kao znak zahvale možemo ih vidjeli na svakom RUMMO pakiranju. Kroz 20. stoljeće brend je svakodnevno rastao kako bismo danas mogli uživati u širokoj paleti proizvoda vrhunske talijanske kvalitete.

Izaberite svoj omiljeni RUMMO oblik tjestenine

RUMMO Casarecce

RUMMO Casarecce 500g – 10,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Casarecce“. Riječ je o tjestenini talijanskog juga, čije ime zapravo znači jednostavno “domaća”. Duguljasta je i presavija se u obliku slova S, kako bi s tanjura “povukla” što je moguće više umaka. Zbog svog pogodnog oblika možete ju koristiti bez obzira na to koji umak je na repertoaru.

RUMMO Mezzi rigatoni

RUMMO Mezzi rigatoni 500g – 10,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Mezzi rigatoni“. Mezzi rigatoni, odnosno nešto kraći rigatoni oblik spada u skupinu tjestenina u obliku cijevi kao i penne, macaroni, paccheri… Ovaj oblik obično se poslužuje uz guste umake, umake s puno povrća ili zapečenu tjesteninu sa sirom.

RUMMO Orecchiette

RUMMO Orecchiette 500g – 18,20 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Orecchiette“. Doslovni prijevod ovog oblika bio bi “male uši”, ali najpoznatije su kao školjkice. Orecchiette ili školjkice potječu iz jugoistočne regije Italije – Apulije, a tradicionalno se serviraju s artičokama, čilijem i češnjakom. Preporučujemo da ih isprobate uz nježnije umake na bazi ribe i povrtne umake.

RUMMO Calamarata

RUMMO Calamarata 500g – 18,20 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Calamarata“. Ovaj oblik je svoj naziv dobio od riječi “calamaro” (lignja) zbog svoje nepogrešive sličnosti s prstenovima liganja. Upravo zbog toga ne čudi da se ovaj oblik tjestenine savjetuje kod pripreme umaka s plodovima mora, mekušcima, škampima, školjkama.

RUMMO Cannelloni all’uovo

RUMMO Cannelloni all’uovo 250g – 14,00 kuna

Nemate ideju što spremiti za ručak ili nemate dovoljno vremena za dugu pripremu jela? Dolaze vam iznenadni gosti? Bez brige, ukusno i jednostavno rješenje krije se u Rummo tjestenini “Cannelloni all’uovo”. Ovi ukusni i praktični “džepići od tijesta” idealni su za pripremu brzog obroka. Tjesteninu napunite svojim omiljenim nadjevom od sira, rajčica, špinata ili mljevenog mesa, prelijte umakom po želji i pecite.

RUMMO Tagliatelle

RUMMO Tagliatelle 500g – 14,70 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Tagliatelle“. Rummo Tagliatelle dobro se slažu sa svim vrstama umaka, no obavezno ih isprobajte uz umak Bolognese.

RUMMO Penne rigate

RUMMO Penne rigate 500g – 16,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Penne rigate“. Penne rigate jedan su od najrasprostranjenijih oblika tjestenine u talijanskoj kuhinji. Savršeno se kombiniraju sa svim tipovima umaka, od onih klasičnih do modernijih – kreativnih interpretacija.

RUMMO Fusilli

RUMMO Fusilli 500g – 10,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Fusilli“ potječe iz južne Italije, a svoje ime „fuso“ Fusilli dobivaju po alatu za pletenje. Rummo Fusilli najbolje pristaju uz umake od mesa ili svježeg sira. Bilo da ih kombinirate sa jednostavnijim umacima, ili eksperimentirate nešto složenijima bit ćete oduševljeni krajnjim rezultatom.

RUMMO Linguine

RUMMO Linguine 500g – 10,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Linguine“. Linguine (ili Trenette) dolaze iz Ligurie, gdje su se uvijek pripremale uz Pesto Genovese. Osim spomenutog pesta, savršeno pristaju uz sve umake koji sadrže školjke, škampe, kozice, lignje i sve ostale plodove mora.

RUMMO Spaghetti

RUMMO Spaghetti 500g – 10,50 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna formata „Spaghetti no. 3“. Bilo da se poslužuju s rajčicom, sirom, u umaku od školjki ili s chillijem i češnjakom, špageti br. 3 reprezentativni su primjer velikog talijanskog klasika diljem svijeta.

RUMMO Tagliatelle all’uovo

RUMMO Tagliatelle all’uovo 250g – 11,90 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna s jajima formata „Tagliatelle“. Tagliatelle možete pripremati uz sve vrste umaka, s ribom i morskim plodovima ili mesom.

RUMMO Fettuccine all’uovo

RUMMO Fettuccine all’uovo 250g – 11,90 kuna

Rummo tjestenina od durum brašna s jajima formata „Fettuccine“. Fettuccine tjestenina odlično se sljubljuje uz sve umake i dodatno pojačava njihov okus. Naša preporuka je da ih isprobate uz umake na bazi mesa ili plodova mora, kao što su školjke.

###

Posebnost Rummo tjestenine je u tome što i nakon koje minute više od predviđenog kuhanja ona ostaje „al dente“. Također, ako Rummo Rigatone kuhate unaprijed ili ih podgrijavate, i dalje će biti „al dente“.

RECEPT: RUMMO Cannelloni tjestenina punjena s 4 vrste sira

Već smo spomenuli kako je Cannelloni tjestenina savršena kada trebate u kratkom vremenu pripremiti zalogajčiće za goste koji kroz sat vremena dolaze do vas. Napunite tjesteninu nadjevom od 4 vrste sira i oduševite prijatelje ukusnim zalogajima.

SASTOJCI

PRIPREMA

Sitno nasjeckajte sve četiri vrste sira, stavite ih na zagrijani maslac te ih miješajte dok se ne otope. Kako bi se masa sjedinila postepeno dodajte vrhnje za kuhanje, a kada umak dobije kremasti oblik dodajte i parmezan. Po želji možete kombinirati i omiljene začine, a kada je smjesa gotova napunite svoju prethodno skuhanu Cannelloni tjesteninu.

Ako vam se svidio naš prijedlog recepta ili imate svoj specijalni umak po kojem ste poznati, odaberite omiljeni oblik RUMMO tjestenine koju možete kupiti u odabranim trgovačkim centrima ili unutar Nikas web trgovine. Za poticanje kreativnosti prilikom pripreme vaše tjestenine posjetite i Nikas društvene mreže Facebook i Instagram.

###talijanska IGRA DARIVANJA

U suradnji s NIKAS jednu sretnicu nagradit ćemo bogatim paketom od 12 pakiranja RUMMO tjestenine raznih oblika. Za više informacija pratite nas na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica bogatog paketa od 12 pakiranja RUMMO tjestenine raznih oblika je Doris Vukšic. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!