FOTO by Instagram @beautiful_cro / @frankaboutcroatia

Putovanja

Rivijera Opatija ima svog favorita za najfotogeničniju plažu!

Viktoria Mikulić 18. srpnja 2023.

Plaža Klančec nestvarno je mjesto koje moramo barem jednom posjetiti…

S obzirom da su temperature nadišle 35 stupnjeva, moždane vijuge nam ne rade najbolje, no dovoljno dobro da zamislimo plažu na koju ćemo se ovog ljeta otisnuti i kratiti beskrajne sate u društvu najdražih osoba.

Mi smo pronašli jednu za koju ne trebate tjedan dana godišnjeg odmora. Ako ste iz Zagreba, do plaže Klančec vam treba malo više od dva sata jer se nalazi na Kvarneru, što znači da je to ujedno i odlična vikend destinacija.

Plaža Brseč nalazi se u slikovitom zaljevu u blizini gradića Brseč. Nalazi se na oko 30 kilometara južno od Opatije i oko 50 kilometara sjeverno od Pule. Plaža ima šljunčano-pjeskovito dno i okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom.

Po čemu je ova plaža toliko posebna?

Ova se plaža ističe svojom prirodnom ljepotom, a okružena je stijenama i netaknutom prirodom. Ako ste u potrazi za mirnom i opuštajućom oazom, kristalno čistim morme i prekrasni pogledom na Jadran – ovo je prvo mjesto.

Na ovoj plaži ne biste trebali zateći preveliku gužvu, budući da se nalazi izvan glavnih turističkih područja.

Oni kojima je nezamislivo samo ležati na plaži tijekom godišnjeg odmora, mogu uživati u raznim aktivnostima na vodi, poput plivanja, ronjenja, snorklanja i veslanja.

Također, ovdje možete doživjeti nezaboravne zalaske sunca šetnjom uz obalu s voljenom osobom.

Potražili smo i prekrasan smještaj u blizini i pronašli dva favorita: Hotel Park u Lovranu i hotel Paris u Opatiji koji su na manje od pola sata vožnje autom do ove prekrasne plaže. Više detalja o super ponudama možete potražiti na selectbox.hr!

Hotel Park (****) u Lovranu nalazi se samo 50 m od mora i poznate čarobne šetnice Lungo Mare koja spaja Lovran i Opatiju. Bilo da ste na odmoru, bilo na poslovnom putovanju, misija hotela jest svojim gostima omogućiti odličan spoj usluge i komfora, s naglaskom na ljubaznost i susretljivost te visoku kvalitetu usluga. Ova plava idila nudi ukupno 62 sobe, ali i wellness te gastronomski doživljaj za potpuni dojam Kvarnera. Uživajte u čistom zraku, lijepoj prirodi i idili.

Hotel Paris novo je renovirani moderan hotel smješten u centru Opatije, nekoliko koraka od najpoznatijeg parka Angiolina te u blizini mora i poznate šetnice Lungomare, koja običnu šetnju pretvara u poseban doživljaj. Nalazi se u blizini brojnih šljunčanih plaža i pješačkih staza, a gosti mogu lako istražiti kulturne znamenitosti. Posjetite Hotel Paris i doživite sve što može ponuditi, opuštajući se uz odličnu hranu, vino, prirodu … i uživajte u životu!