FOTO by Instagram @capcroatia

Dom

Restoran Karlo na Plešivici – uz bajkovit pogled uživajte u dobrim jelima!

Mia Vodopija 17. rujna 2021.

Imamo prijedlog za ovu nedjelju!

Volite putovati, prirodu i istraživanje naše prekrasne zemlje? Ako su odgovori na ovo pitanje ‘da’, ali ako ne znate gdje biste ovog vikenda, mi imamo prijedlog za vas!

Instagram @capcroatia

Restoran Karlo nalazi se u srcu Plešivičke vinske ceste, na nadmorskoj visini od 380 m. Od Savskog mosta po autoputu u smjeru Karlovca, na izlazu Klinča selo, do Krala je pola sata vožnje. Restoran je okružen vinogradima poznatih vinara, a s imanja od 9.000 m2, pruža se pogled do Velebita.

Instagram @cheftomica

Gostima se nude plodovi velikog vrta, voćnjaka i vinograda, ukomponirani u regionalna sezonska jela. Vikendom se redovito priprema peka, a domaćini rado preporučuju žumberačku janjetinu, teletinu, domaću perad, kuniće, šunku, špek, kobasice, sir-vrhnje…

Instagram @croatiafoodtour

Dimljena žumberačka pastrva, som i šaran su također među specijalitetima kuće. „Restoran Karlo ima vlastite ražnjeve i peku te odjednom može pripremiti meso ili ribu za 100 gostiju. Srdačan pozdrav iz male Toscane“, poručuju domaćini.

Instagram @marendologija

Ne morate brinuti da ćete biti pod stresom na tom prekrasnom mjestu – sve je opuštajuće i zen. Pogled s terase restorana na samom rubu brijega pod kojim je vinogradima omeđena dolina, a iznad vrhunci planine uistinu djeluje relaksirajuće.

Instagram @capcroatia

Sada u jesen boje koje se prelijevaju iz zelenog u žuto s dalekim Velebitom u izmaglicama horizonta jako su dobar adut ovog restorana s pogledom. Restoran Karlo je u drvenoj kući tradicionalne, no novije gradnje.

Instagram @daniel.ban082

Uvjereni smo da ćete apsolutno uživati u ovom dobrom restoranu s opuštajućom atmosferom.

Odite tamo s obitelji, prijateljima ili kolegama s posla – dobar provod je zagarantiran!