RECEPT: Zobene palačinke!
Zobene palačinke su palačinke koje bih mogla nazvati: palačinke od ničega ili palačinke s ničime
Imaju samo 2 sastojka (kao u onim popularnim naslovima – “Nećete vjerovati, ovaj ukusan desert ima samo 2 sastojka”. To je osnovni recept, a slobodno ga možete obogatiti dodavanjem jaja, šećera, vanilin šećera, cimeta, meda, kakaa…
Super je za početak dohrane kod beba, jer nema skoro ničega – samo zobene pahuljice i vodu. Iako vam se to može činiti bezukusno i bezvezno – probajte, možda vas ugodno iznenadi, kao i mene. Malo su drukčijeg okusa od klasičnih, ali su praktične za ponijeti na put ili s djecom u parkić, na plažu, izlet… i dosta su zasitne.
Sastojci za oko 15 mini palačinki:
- 130 g zobenih pahuljica
- 4 dcl vrele vode
- Po želji: 1 jaje, šećer, cimet…
Priprema:
1. Zobene pahuljice preliti s vrućom vodom i ostaviti 10 minuta da omekšaju.
2. Dodati jaje i sve promiješati. (Ako se koristi jaje).
3. Tavu premazati s malo masnoće pa stavljati smjesu sa žlicom, otprilike 2 žlice za jednu palačinkicu. To su male palačinke i stane ih 4-6 komada odjednom, ovisi o veličini tave.
4. Peći ih 1-2 minute sa svake strane, dok ne porumene.
5. Zobene palačinke možete premazati s poznatim namazima od lješnjaka, marmeladama i sl., no možete ih samo preliti agavinim sirupom ili medom te pojesti uz neko fino voće poput jagoda.
Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić
###
Tea Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.