Recepti

Recept za najukusniji vrući GIN!

Viktoria Mikulić 21. prosinca 2019.

Za sve ljubitelje gina donosimo fantastičan recept!

Gin, izvorno nizozemsko piće nastalo početkom 17. stoljeća u početku je služilo kao lijek, no svoju je slavu zapravo steklo nakon što su ga Englezi oplemenili i ponudili nekoliko vrsta gina s različitim začinima.

Ovo omiljeno žensko piće i dalje je na vrhu ljestvice među pripadnicama nježnijeg spola.

Zašto gin nije još jedno ‘trendi’ piće koje će već iduće godine pasti u zaborav? Upravo zbog mnoštva varijacija u načinu pripreme i začina koji dodatno poboljšavaju okus  poput pupoljaka ruže, citrusa, krastavaca, limete ili šafrana, ovo piće ne može nam dosaditi.

Iako smo ga tijekom vrućih ljetnih večeri navikli piti u kombinaciji s tonikom i nekoliko kockica leda, za hladne zimske dane biramo kuhani gin.

Donosimo recept kuhanog gina koji ne samo da će vas ugrijati, nego će vas ove arome toliko osvojiti da više nećete ni pomisliti na kultno adventsko piće – kuhano vino.

Sastojci:

  • 30 ml gina
  • 10 ml Winter spicea (đumbir, muškatni oraščić, klinčić i čili) – prodaje ga Drinkoteka
  • 10 ml sirupa od bijele breskve (nama je najbolji od francuskog Monina, ima za kupiti u Roto Svijet Pića)
  • 10 ml soka od limuna

Dodatni začini:

  • Štapić cimeta
  • Dehidrirana naranča / limeta

Priprema:

Prokuhati vodu da bude kipuća! U čašu od 2dl sipati gin, winter spice, sirup od bijele breskve i sok od limuna te ostatak čaše zalijati vrućom vodom.

Sve zajedno promiješati i za još bolju aromu, ukrasiti štapićem cimeta i limetom ili dehidriranom narančom!