RECEPT za kolutiće od limuna – naše najdraže kekse!
Dijelim s vama recept za domaće kekse koje će svakog oduševiti!
Keksi su preukusni i divno mirišu. Bijela ocaklina im daje sočnost i šteta tko ima domaći limun da ne iskoristi za ove divotice! Neka se nađu na našem stolu, stoga pročitajmo što nam je sve potrebno!
Sastojci:
- 150 g glatkog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žumanjka
- 100 g maslaca
- 50 g šećera
- Naribana korica 2 limuna
Za ocaklinu:
- Šećer u prahu
- Limunov sok
- Pistacije
Priprema:
1. U posudi izmiješajte glatko i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo.
2. Dodajte rastopljeni maslac sa šećerom i žumanjcima.
3. Naribajte koricu od 2 limuna i zamijesite tijesto.
4. Tijesto stavite u hladnjak 40 minuta da očvrsne.
5. Na pobrašnjenu podlogu razvaljajte tijesto i pravite kalupom željene oblike.
6. Na tepsiju obloženom papirom za pečenje, slažite svoje željene oblike i stavite ih peći nakratko dok ne porumene.
7. Kad su pečeni, slažite ih na rešetku da se hlade. U to vrijeme pripremite ocaklinu.
8. Mljeveni šećer pomiješajte s limunovim sokom da dobijete gustu bijelu masu, i zatim kekse premažite s njom. Posujte nasjeckanim pistacijama i ostavite na zraku da se suše!
U slast!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!