FOTO by Pexels

Recepti

Recept za juhu uz koju postižemo ravan trbuščić!

Una Lora Banjac 05. travnja 2024.

Donosimo recept na kojem će vam vaš struk biti zahvalan

Juha može biti jedna od najboljih namirnica za kontrolu tjelesne težine, sve dok su uključeni pravi sastojci. Konzumacija juhe povezana je s povećanim unosom proteina i vlakana, a to su dvije hranjive tvari koje mogu podržati gubitak težine. Kod juha samo treba pripaziti da ne obiluju natrijem i kalorijama. 

Natrij može uzrokovati nadimanje, a nije ni najbolji izbor dodavati juhama vrhnje, maslac ili mlijeko, jer to ne pridonosi kontroli tjelesne težine. Najbolja opcija je obična povrtna juha s goveđim temeljcem.

Mnogo podataka pokazuje da je konzumiranje više povrća povezano sa smanjenim rizikom od debljanja, a dodavanje povrća u juhu jednostavan je način da povećate unos povrća. Osim povrća, možete dodati i grahorice, one obiluju vlaknima i povezane su s boljom regulacijom tjelesne težine. 

Kada razmišljate o bazi juhe, preskočite kremaste i teške izbore i oslonite se na domaću juhu koja nije jako zasoljena jer sol zadržava vodu u organizmu. 

Donosimo vam recept za jednu juhicu koju možete pojesti bez grižnje savjesti, a ujedno možete i zakamuflirati povrće!

Juha od slanutka i poriluka – recept

Unaprijedili smo klasik francuske kuhinje – juhu od krumpira i poriluka te u kombinaciju ubacili slanutak koji će doprinijeti kremastoj teksturi.

Priprema ovakve juhice je vrlo jednostavna!

  • Slanutak zajedno s vodom iz konzerve izradite u blenderu.
  • Na malo maslinovog ulja prodinstajte poriluk, pa mu dodajte krumpir, slanutak i temeljac.
  • Kuhajte 25-30 minuta pa usitnite štapnim mikserom i začinite.

Ovakva juha bit će zaslužna za dugotrajni osjećaj sitosti, opskrbit će vas proteinima i vlaknima te vam pomoći u postizanju ravnog trbuščića!