FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Torta Tenerina – talijanska poslastica od samo nekoliko sastojaka!

Nina Stojanov 22. rujna 2020.

Jednostavna, ukusna, čokoladna i hrskava...

Torta Tenerina je talijanska slastica koju svi obožavaju! Od samo par sastojaka, ta torta može biti toliko jednostavna, a divna!

Njena korica podsjeća na Pavlovu tortu, a unutrašnjost je savršeno sočna i čokoladna, doslovno se topi u ustima.

Na vama je da izaberete svoju najdražu tamnu čokoladu s najviše kakaa, jer ovo je torta čija je upravo ona glavni sastojak!

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci :

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • Žličica arome vanilije

Priprema:

  1. Čokoladu iskidajte na komadiće, zatim ju otopite na pari.

2. Kada se čokolada otopila, dodajte joj iskidani maslac i miješajte dok se sve potpuno ne otopi. Ostavite da se hladi.

3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Navedeni šećer podijelite na dva dijela.
Jedan dio šećera dodajte žumanjcima, zajedno s vanilin šećerom i izradite smjesu.

4. Bjelanjke miješajte srednjom brzinom oko 2 minute, zatim postepeno dodajte drugu polovicu šećera. Miješajte najvećom brzinom sve dok ne postignete sjajan i čvrst snijeg.

5. Smjesi od žumanjka dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Dodajte aromu vanilije.

6. Postepeno dodajte izrađeni snijeg od bjelanjaka i ručno miješajte. Na kraju umiješajte brašno i dobro sve sjedinite.

7. Okrugli kalup za pečenje možete premazati maslacem i posipati brašnom, a možete staviti i samo papir za pečenje.

8. Ulijte gotovu smjesu u kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C stupnjeva oko 30 – 35 minuta. Pečenu tortu ostavite da se hladi.

Za kraj, možete ju posipati šećerom u prahu ili preliti s najdražim preljevom!

Ova torta je sve uz šalicu dobre kave!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!