Dom

RECEPT: Torta od kikirikija s citrusnim notama!

Nina Stojanov 03. lipnja 2019.

Savršena ljetna kombinacija koja će vas jednako osvojiti izgledom i okusom!

Kad kreiramo tortu po željama, ponekad je dobro spojiti sastojke koje na prvu se čine nespojivim. Slatko – slane kombinacije su u zadnje vrijeme itekako trendi, a s citrusnim notama voća poput naranče nećete pogriješiti.

Donosim vam recept za tortu od kikirikija i soka od naranče koja će vas iznenaditi u svakom pogledu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 grčki kremasti jogurt
  • 1 žlica Nutelle
  • 10 žlica brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja

Žele od naranče:

  • 2 dcl Juicy soka od naranče
  • 1 puding od vanilije
  • 100 g šećera u prahu

Krema:

  • 400 g maslaca od kikirikija
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu

Čokoladni ganache:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Način pripreme:

Priprema biskvita:

1. Rastopljeni maslac pjenasto izmiksajte s jajima.

2. Dodajte šećer i jogurt, pa zatim postepeno ostale sastojke.

3. Dobivenu smjesu za biskvit ulijte u okrugli kalup za pečenje.

4. Pecite na 180°C stupnjeva oko 30-40 min, ovisno o pećnici.

5. Ostavite biskvit da se ohladi, zatim ga vodoravno prerežite na 3 jednake podloge za tortu.

Izrada želea od naranče:

1. Sok od naranče stavite u posudu kuhati.

2. U posebnoj manjoj posudici razmutite prašak za puding sa šećerom u prahu i malo hladnog soka.

3. Kad je sok zakuhao, polako ulijevajte smjesu od pudinga, miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kada se zgusne, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Izrada kreme:

1. U plastičnu posudu ulijte slatko vrhnje i izradite ga u čvrsti šlag. Dodajte maslac od kikirikija i šećer u prahu i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku kremu.

2. Prvu biskvitnu podlogu premažite kremom od kikirikija. Preklopite je drugom podlogom pa preko nje premažite žele od naranče. Stavite treću podlogu i premažite je kremom. Ostatak kreme iskoristite kako biste premazali bočne rubove torte.

3. Na kraju, tortu prelijte čokoladnim ganache-om i posujte komadićima kikirikija.

U slast!!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!