FOTO by Zareen Siddiqui
Dom
RECEPT: Slatka štruca s Nutellom pripremljena za 20 minuta!
Zbog jednostavne pripreme nema razloga da ju ne napravite već danas
Ako ste danas odlučili kreativno iskoristiti vrijeme pripremom slastice koja će iznenaditi vaše ukućane onda ste na pravom mjestu.
Upravo smo pronašli recept za slatku štrucu s Nutellom i jogurtom čija je priprema toliko jednostavna da će i najveći kulinarski amateri sigurno imati uspjeha.
Iako je priprema brza i jednostavna morat ćete biti spremni na 45 minuta do sat vremena pečenja tako da znate tempirati vrijeme.
SASTOJCI
- 2 šalice brašna
- 3/4 šalice šećera
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/3 šalice biljnog ulja
- 1 šalica običnog grčkog jogurta
- 150g Nutelle
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 175 °C
- Premažite pleh za pečenje biljnim uljem
- U velikoj posudi umutite jaja, šećer, ekstrakt vanilije, ulje i grčki jogurt dok smjesa ne postane glatka
- U drugoj zdjeli pomiješajte zajedno suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, sol)
- Pomiješajte dvije smjese i miješajte dok se ne sjedine
- U posebnu zdjelu izlijte polovicu tijesta i umiješajte Nutellu
- Polovicu s Nutellom izlijte u pleh, a drugu polovicu žlicom umiješajte u smjesu
- Uzmite nož, zapiknite ga do dna pleha i povucite nož u oblik broja 8
- Pecite oko 45 minuta do sat vremena – dok zapiknuta čačkalica ne izađe čista
- Ostavite da se kruh hladi 15 minuta
Dobar tek!