Dom

RECEPT: Mini dessert “Creme patissiere”

Nina Stojanov 30. travnja 2019.

Dolaze vam gosti i treba vam desert koji ćete brzo i lako pripremiti, a potom oduševiti izgledom?

Imam za vas jednostavnu, kremastu i voćnu slasticu koju će svi obožavati! Pročitajmo što nam je sve potrebno:

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • Voće (kivi, jagode, šumsko voće,maline)

Za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • Pola šalice šećera
  • 4 žumanjka
  • 4-5 žlica gustina
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • Bourbon vanilija mljevena ili mahuna od vanilije
  • Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:

1. Na pobrašnjenu podlogu razvaljajte lisnato tijesto. Razvaljajte ga u što tanjem sloju.

2. Na lim za pečenje stavite masni papir i upalite pećnicu da se grije.

3. Od lisnatog tijesta sa kalupom napravite okrugle oblike.

4. Slažite ih u tepsiju. U sredini lagano zarežite kako se ne bi previše diglo tijesto pri pečenju. Pecite 10- 15 minuta, ovisno o pećnici, dok ne postigne boju.

5. Kad je lisnato pečeno, izvadite ga da se hladi.

Napravimo kremu:

1. Mlijeko s vanilijom i šećerom stavimo u posudu na vatru da kuha. U manjoj plastičnoj posudici izmiješajte žumanjke s gustinom. Kada mlijeko prokuha, lijevajte smjesu i brzo miješajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre. Gotovu kremu prebacite u drugu posudu i prekrijte s prozirnom folijom da se ohladi. Kad se krema ohladila, dodajte joj rastopljeni maslac i s mikserom izradite kremu do kraja.

2. Slatko vrhnje izradite u čvrst šlag.

3. Voće očistite i narežite na manje komade.

Krenimo redoslijedom:

1. Prvi okrugli oblik lisnatog tijesta premažimo s kremom. Zatim stavite sljedeći oblik lisnatog tijesta, pa ponovno krema. Naposljetku, opet lisnato tijesto i preko njega šlag.

2. Preko šlaga poslažite voće i posujte šećerom u prahu! Vi ako želite, možete koristiti i voćni preljev.

Servirajte uz kavu ili najdraži napitak! U slast!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!