
FOTO by Bakeorbreak
RECEPT: Malina cheesecake – božanstveni kremasti desert donosi najbolje od ljeta
Ukusna slastica koja se priprema bez imalo muke!
Kada ljeti radimo deserte, trudimo se da jedan od sastojaka koji stavljamo u njih budu sočne sezonske voćke, koje svojim bogatim okusom daju posebnu aromu nekim od najdražih kolača i torti.
Zbog visokih temperatura koje prevladavaju, nismo u stanju jesti “tešku” hranu, stoga je lagani cheesecake idealan izbor koji osim što je raj za nepce, ne stvara težinu u organizmu.
Kako bi obradovali sami sebe, svoje ukućane ili goste koji nam dolaze u posjet, pronašli smo rozu varijantu ove popularne torte, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U nastavku donosimo potrebne sastojke i korake pripreme, te se iskreno nadamo kako ćete se baš poput nas, zaljubiti u ovu poslasticu.
Potrebni sastojci:
- 200 g Digestive keksa
- 5 velikih žlica otopljenog maslaca
- 500 g krem sira po izboru
- 150 g šećera
- 1/2 male žličice ekstrakta od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag
- maline
Priprema:
Za početak izmrvite kekse do sitnih komadića, te ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom sve zajedno prebacite u kalup za tortu i utisnite prstima, kako bi smjesa bila jednako raspoređena po cijelom dnu.
Pomoću miksera dobro izmiksajte svježi sir, šećer i ekstrakt vanilije kako bi dobili kremastu smjesu, a u drugoj posudi posebno izmiksajte vrhnje za šlag.

Zatim u kremu dodajte 1/3 šlaga, dobro promiješajte, te nakon toga dodajte ostatak šlaga u posudu i izmiksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Nadjev prebacite preko kore koja se nalazi na dnu kalupa za torte, te ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini.
Prije nego svoj desert stavite u hladnjak kako bi se stvrdnuo i ohladio, sok od malina prospite preko torte, te tankim nožem ili čačkalicom prođite po vrhu kako bi se dobio efekt valova i šara.

Također, komadiće malina možete pobacati po vrhu i začiniti svoje blago ukusnom sezonskom voćkom.
Bon apetit!