FOTO by Bakeorbreak

Iće & piće

RECEPT: Malina cheesecake – božanstveni kremasti desert donosi najbolje od ljeta

Krešimir Šustić 28. srpnja 2020.

Ukusna slastica koja se priprema bez imalo muke!

Kada ljeti radimo deserte, trudimo se da jedan od sastojaka koji stavljamo u njih budu sočne sezonske voćke, koje svojim bogatim okusom daju posebnu aromu nekim od najdražih kolača i torti.

Zbog visokih temperatura koje prevladavaju, nismo u stanju jesti “tešku” hranu, stoga je lagani cheesecake idealan izbor koji osim što je raj za nepce, ne stvara težinu u organizmu.

Kako bi obradovali sami sebe, svoje ukućane ili goste koji nam dolaze u posjet, pronašli smo rozu varijantu ove popularne torte, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U nastavku donosimo potrebne sastojke i korake pripreme, te se iskreno nadamo kako ćete se baš poput nas, zaljubiti u ovu poslasticu.

Potrebni sastojci:

  • 200 g Digestive keksa
  • 5 velikih žlica otopljenog maslaca
  • 500 g krem sira po izboru
  • 150 g šećera
  • 1/2 male žličice ekstrakta od vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • maline

Priprema:

Za početak izmrvite kekse do sitnih komadića, te ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom sve zajedno prebacite u kalup za tortu i utisnite prstima, kako bi smjesa bila jednako raspoređena po cijelom dnu.

Pomoću miksera dobro izmiksajte svježi sir, šećer i ekstrakt vanilije kako bi dobili kremastu smjesu, a u drugoj posudi posebno izmiksajte vrhnje za šlag.

Zatim u kremu dodajte 1/3 šlaga, dobro promiješajte, te nakon toga dodajte ostatak šlaga u posudu i izmiksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Nadjev prebacite preko kore koja se nalazi na dnu kalupa za torte, te ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini.

Prije nego svoj desert stavite u hladnjak kako bi se stvrdnuo i ohladio, sok od malina prospite preko torte, te tankim nožem ili čačkalicom prođite po vrhu kako bi se dobio efekt valova i šara.

Također, komadiće malina možete pobacati po vrhu i začiniti svoje blago ukusnom sezonskom voćkom.

Bon apetit!