Dom

RECEPT: Kus-kus salata s tunom i povrćem – idealan i lagan obrok za Veliki petak!

Nina Stojanov 10. travnja 2020.

Možete ga pripremati samostalno, kao prilog ili kao salatu, za koju sam se ja na prvu odlučila!

Kus-kus je jedna od najzanimljivijih vrsta tjestenine koju sam isprobala u zadnje vrijeme.

Poznata je i kao ” najsitnija” tjestenina na svijetu, zbog načina na koji se dobiva – mljevenjem i oblikovanjem durum pšenice.

U trgovinama nam je dostupna instant verzija kus – kusa, koja je toliko jednostavna za pripremu jer ju je dovoljno samo preliti kipućom vodom.

Riječ je o hladnoj salati od tune i povrća za koju vjerujem da će mnogima stvarati zazubice, jer je preukusno jelo i sigurna sam da će većini poslužiti kao idealan obrok u ljetnim danima!

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci:

  • 250 g kus-kusa
  • Vezica peršina
  • Nekoliko komada cherry rajčica (ako imate)
  • 1 crvena paprika
  • 2 mlada luka
  • 1 konzerva tunjevine u komadima
  • 1 tikvica
  • 2 češnja češnjaka
  • Namaz od crnih maslina
  • 250 ml kipuće vode
  • Sol
  • Papar
  • Po želji maslinovo ulje

Priprema:

  1. Kus-kus stavite u posudu u kojoj ćete spremiti salatu. Prelijte ga s kipućom vodom i ostavite neko vrijeme.

2. Dotad, očistite tikvicu i narežite ju na kockice. Stavite ju kuhati.

3. Kada je tikvica skuhana, dodajte ju pripremljenoj tjestenini.

4. Mladi luk očistite i narežite na manje kolutiće, dok ćete papriku izrezati također na kockice, nakon što joj odstranite koštice i očistite ju. Isto učinite i s cherry rajčicama, ako ih imate.

5. Dodajte sve prethodnim sastojcima zajedno s tunom i nasjeckanim peršinom i češnjakom.

6. Dodajte začine i na kraju namaz od crnih maslina. Vi ako želite, umjesto namaza možete dodati maslinovo ulje.

7. Dobro sve izmiješajte i stavite u hladnjak kako bi se svi sastojci sjedinili i da se okusi prožmu.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!