RECEPT: Kus-kus salata s tunom i povrćem – idealan i lagan obrok za Veliki petak!
Možete ga pripremati samostalno, kao prilog ili kao salatu, za koju sam se ja na prvu odlučila!
Kus-kus je jedna od najzanimljivijih vrsta tjestenine koju sam isprobala u zadnje vrijeme.
Poznata je i kao ” najsitnija” tjestenina na svijetu, zbog načina na koji se dobiva – mljevenjem i oblikovanjem durum pšenice.
U trgovinama nam je dostupna instant verzija kus – kusa, koja je toliko jednostavna za pripremu jer ju je dovoljno samo preliti kipućom vodom.
Riječ je o hladnoj salati od tune i povrća za koju vjerujem da će mnogima stvarati zazubice, jer je preukusno jelo i sigurna sam da će većini poslužiti kao idealan obrok u ljetnim danima!
U nastavku pročitajte sastojke i recept.
Sastojci:
- 250 g kus-kusa
- Vezica peršina
- Nekoliko komada cherry rajčica (ako imate)
- 1 crvena paprika
- 2 mlada luka
- 1 konzerva tunjevine u komadima
- 1 tikvica
- 2 češnja češnjaka
- Namaz od crnih maslina
- 250 ml kipuće vode
- Sol
- Papar
- Po želji maslinovo ulje
Priprema:
- Kus-kus stavite u posudu u kojoj ćete spremiti salatu. Prelijte ga s kipućom vodom i ostavite neko vrijeme.
2. Dotad, očistite tikvicu i narežite ju na kockice. Stavite ju kuhati.
3. Kada je tikvica skuhana, dodajte ju pripremljenoj tjestenini.
4. Mladi luk očistite i narežite na manje kolutiće, dok ćete papriku izrezati također na kockice, nakon što joj odstranite koštice i očistite ju. Isto učinite i s cherry rajčicama, ako ih imate.
5. Dodajte sve prethodnim sastojcima zajedno s tunom i nasjeckanim peršinom i češnjakom.
6. Dodajte začine i na kraju namaz od crnih maslina. Vi ako želite, umjesto namaza možete dodati maslinovo ulje.
7. Dobro sve izmiješajte i stavite u hladnjak kako bi se svi sastojci sjedinili i da se okusi prožmu.
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!