Dom

RECEPT: Kroasani s maslinovim uljem i bučinim sjemenkama!

Nina Stojanov 15. svibnja 2019.

Kroasani ili “croissant” - najdraži lisnati izum!

Njihovo savršenstvo dolazi do izražaja tek kad im se potpuno posvetimo u izradi.

S vama dijelim divan recept koji će vas zasigurno oduševiti i zadiviti već samim izgledom. Možete ih puniti sa svojim najdražim marmeladama, ili ipak sirom i šunkom.

Ja sam se odlučila za slanu verziju sa bučinim sjemenkama.

Pročitajmo recept:

Sastojci:

  • 700 g glatkog brašna
  • 1 svježi kvasac
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 gusti kremasti jogurt
  • 2 jaja
  • 200 g maslaca
  • Sjemenke

Upute:

1. Razmrvite kvasac sa šećerom u toplom mlijeku. Pustite da odstoji.

2. U veliku posudu stavite brašno i sol. Dodajte kvasac i sve zajedno promiješajte. Zatim redom dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči.

3. Na pobrašnjenoj podlozi, tijesto podijelite na 8 jednakih kuglica.

4. Uzmite komad papira za pečenje i na njemu razvaljajte prvu kuglicu.

5. Na drugom papiru za pečenje razvlačit ćete preostale kuglice tijesta jednu po jednu.

6. Preko prvog tijesta naribajte malo maslaca. Zatim preko toga prebacite drugo tijesto i odstranite papir. Preko tog tijesta ponovno naribajte maslac, i tako sve dok ne potrošite tijesto. Na zadnji krug tijesta nećete stavljati maslac.

7. Sada sve lagano razvaljajte u veliki krug. Sa malim nožićem izrežite trake. Svaku traku umotajte u kroasan.

8. Kroasane poslažite u tepsiju i pustite da odmaraju 20 minuta. Zatim ih premažite razmućenim žutanjkom i posujte sa sjemenkama.

Pecite ih oko 25 minuta na 180 ° stupnjeva.

U slast!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!