RECEPT: Jaja punjena avokadom!
Ususret Uskrsu donosimo ovaj brz i jednostavan recept...
Nekoć sam mislila da su punjena jaja delicija koju je jako teško napraviti. Ne znam zašto, zamišljala sam da je to jako komplicirano. Onda sam ih napravila i doživjela fijasko. Smjesa je bila prerijetka, sve se prelijevalo i na kraju sam imala prazna jaja koja plivaju u umaku. Nije bilo lijepo ni za vidjeti ni za probati.
No, nakon nekoliko pokušaja, došla sam do ovog jednostavnog i brzog recepta, kojeg želim podijeliti sa svima vama. Neka se nađe na stolu za Uskrs ili bilo koji drugi dan. Boja nije baš nešto, ali okus će to nadoknaditi.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 avokado
- 1 glavica luka
- Sok 1 limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- Po želji soli, papra i tabasca
Priprema:
1. Jaja kuhati 10 minuta.
2. Za to vrijeme u blenderu izmiksati sve ostale sastojke. (Avokado očistiti na način da se makne koštica i žlicom izdubi unutrašnjost.)
3. Kad su jaja kuhana, ohladiti ih u hladnoj vodi da se lakše očiste. Očistiti ih, prerezati po pola i izvaditi žumanjke.
4. Žumanjke staviti u blender s prethodno napravljenom smjesom i miksati dok se sve ne sjedini.
5. Smjesu za punjenje staviti u slastičarsku vrećicu (ili vrećici za zamrzavanje odrezati jedan vrh) i istisnuti smjesu u jaja.
6. Držati u frižideru do konzumacije.
Dobar tek i uživajte!
Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić
###
Tea Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.