Dom

RECEPT: Hrskave čokoladne hrpice od badema, grožđica i limuncina!

Nina Stojanov 18. studenoga 2019.

Jeste li spremni za nešto čokoladno?

Hrskave čokoladne hrpice od badema, grožđica i limuncina, pronaći će se sigurno na blagdanskom stolu ove godine!

Umjesto raffaela ili ferrera, okušajte se u ovoj slastici!

Recept pročitajte u nastavku:

Sastojci:

  • 2 mliječne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja – 150 g badema, narezanih na malene štapiće
  • 90 g grožđica
  • 1 dcl ruma
  • par komada kandiranih limunovih korica

Priprema:

1. Bademe je potrebno prije uroniti u vruću vodu, kako biste uklonili njegovu ljusku, i dobili čiste bijele komade.

2. Kada ste to postigli, nasjeckajte ih na štapiće.

3. Stavite ih u posudu, kojoj ćete dodati grožđice, rum i nasjeckane limunove korice.

4. Na pari otopite čokoladu i dodajte joj slatko vrhnje.

5. Gotovi čokoladni preljev dodajte suhim sastojcima i sve dobro izmiješajte.

6. Stavite papir za pečenje na lim. Na papir za pečenje, s malom žličicom vadite smjesu i slažite ih jedno do drugog. Neka budu iste veličine radi ljepšeg izgleda.

7. Stavite ih u hladnjak da se stegnu!

U slast!

View this post on Instagram

Jeste li spremni za nešto čokoladno? Hrskave čokoladne hrpice od badema, grožđica i limuncina, pronaći će se sigurno na blagdanskom stolu ove godine! Umjesto raffaela ili ferrera, okušajte se u ovoj slastici! Recept pročitajte u nastavku: Sastojci koji će vam biti potrebni: – 2 mliječne čokolade – 1 dcl slatkog vrhnja – 150 g badema, narezanih na malene štapiće – 90 g grožđica – 1 dcl ruma – par komada kandiranih limunovih korica Bademe je potrebno prije uroniti u vruću vodu, kako biste uklonili njegovu ljusku, i dobili čiste bijele komade. Kada ste to postigli, nasjeckajte ih na štapiće. Stavite ih u posudu, kojoj ćete dodati grožđice, rum i nasjeckane limunove korice. Na pari otopite čokoladu i dodajte joj slatko vrhnje. Gotovi čokoladni preljev dodajte suhim sastojcima i sve dobro izmješajte. Stavite papir za pečenje na lim. Na papir za pečenje, sa malom žličicom vadite smjesu i slažite ih jedno do drugog. Neka budu iste veličine radi ljepšeg izgleda. Stavite ih u hladnjak da se stegnu! Ovo je prefino! U slast! #pastry #pastrylove #recipes #recipe #kolaci #slastice #recepti #hrana #deserti #foodphotography #foodideas #dailyfood #dailyphotos #dailyphotography #instadaily #delicious #yummy #feed #feedfeed #foodpresentation

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!