RECEPT: Hrskave čokoladne hrpice od badema, grožđica i limuncina!
Jeste li spremni za nešto čokoladno?
Hrskave čokoladne hrpice od badema, grožđica i limuncina, pronaći će se sigurno na blagdanskom stolu ove godine!
Umjesto raffaela ili ferrera, okušajte se u ovoj slastici!
Recept pročitajte u nastavku:
Sastojci:
- 2 mliječne čokolade
- 1 dcl slatkog vrhnja – 150 g badema, narezanih na malene štapiće
- 90 g grožđica
- 1 dcl ruma
- par komada kandiranih limunovih korica
Priprema:
1. Bademe je potrebno prije uroniti u vruću vodu, kako biste uklonili njegovu ljusku, i dobili čiste bijele komade.
2. Kada ste to postigli, nasjeckajte ih na štapiće.
3. Stavite ih u posudu, kojoj ćete dodati grožđice, rum i nasjeckane limunove korice.
4. Na pari otopite čokoladu i dodajte joj slatko vrhnje.
5. Gotovi čokoladni preljev dodajte suhim sastojcima i sve dobro izmiješajte.
6. Stavite papir za pečenje na lim. Na papir za pečenje, s malom žličicom vadite smjesu i slažite ih jedno do drugog. Neka budu iste veličine radi ljepšeg izgleda.
7. Stavite ih u hladnjak da se stegnu!
U slast!
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
Autor teksta: Nina Stojanov
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!