FOTO by Alisha Patel
RECEPT: Džin&tonik sladoled u kornetu ili direktno iz posude
Napravite ga za nekoliko minuta i pokušajte se strpjeti dok se ne ohladi
Ušli smo u razdoblje kada na sve moguće načine tražimo alternativu za osvježenje, a jedna od najboljih je ledeni sladoled koji nas osvježi u trenu.
Nije vrijeme za čokoladne i druge kremaste sladolede, već u ove paklene dane izbor trebamo eliminirate samo na one vodenaste, ledene i osvježavajuće….
Ako u cijelu priču dodamo i malo alkohola moguće je napraviti sladoled koji će nas istovremeno osvježiti, rashladiti i… razveseliti!
Riječ je o džin i tonik sladoledu koji je gotov u trenu i za kojeg ne morate imati specijalne slastičarske vještine, a najveći problem moglo bi predstavljati vrijeme koje je potrebno da bi se vaš sladoled ohladio na odgovarajuću temperaturu.
Sastojci:
- 200g šećera u prahu
- 3 čajne žličice ocijeđenog limuna
- 3 velike žlice džina
- 1dcl tonika
- 500ml vrhnja za šlag
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte šećer, sok i džin dok se šećer ne otopi, a smjesa sjedini
- Dodajte tonik
- Dodajte vrhnje i tucite dok ne postane lagano, poput guste kaše
- Izlijte u posudu i zamrznite 4 sata
Ako uspijete izdržati par sati da sladoled dođe do idealne teksture, ostaje vam jedino da odaberete hoćete li ga konzumirati u kornetu ili direktno iz posude.