FOTO by Alisha Patel

Recepti

RECEPT: Džin&tonik sladoled u kornetu ili direktno iz posude

admin 03. srpnja 2020.

Napravite ga za nekoliko minuta i pokušajte se strpjeti dok se ne ohladi

Ušli smo u razdoblje kada na sve moguće načine tražimo alternativu za osvježenje, a jedna od najboljih je ledeni sladoled koji nas osvježi u trenu.

Nije vrijeme za čokoladne i druge kremaste sladolede, već u ove paklene dane izbor trebamo eliminirate samo na one vodenaste, ledene i osvježavajuće….

Alisha Patel

Ako u cijelu priču dodamo i malo alkohola moguće je napraviti sladoled koji će nas istovremeno osvježiti, rashladiti i… razveseliti!

Riječ je o džin i tonik sladoledu koji je gotov u trenu i za kojeg ne morate imati specijalne slastičarske vještine, a najveći problem moglo bi predstavljati vrijeme koje je potrebno da bi se vaš sladoled ohladio na odgovarajuću temperaturu.

Alisha Patel

Sastojci:

  • 200g šećera u prahu
  • 3 čajne žličice ocijeđenog limuna
  • 3 velike žlice džina
  • 1dcl tonika
  • 500ml vrhnja za šlag
Alisha Patel

Priprema:

  • U velikoj zdjeli pomiješajte šećer, sok i džin dok se šećer ne otopi, a smjesa sjedini
  • Dodajte tonik
  • Dodajte vrhnje i tucite dok ne postane lagano, poput guste kaše
  • Izlijte u posudu i zamrznite 4 sata
Alisha Patel

Ako uspijete izdržati par sati da sladoled dođe do idealne teksture, ostaje vam jedino da odaberete hoćete li ga konzumirati u kornetu ili direktno iz posude.