FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Čokoladni keksići punjeni Nutellom!

Nina Stojanov 09. travnja 2020.

Kada se domom proširi miris bombastičnih čokoladnih keksa, nitko im neće moći odoljeti...

Kekse čine dvije vrste tijesta. Jedan dio tijesta je onaj čokoladni, a drugi je hrskavi dio – od prhkog tijesta. Punjeni su Nutellom i brzo nestaju!

Neodoljivo su hrskavi, a ujedno sočni i jako ukusni.

U nastavku pročitajte sastojke i recept:

Sastojci za čokoladno tijesto:

  • 1 prašak za pecivo
  • 280 g brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 150 ml vode

Sastojci za prhko tijesto:

  • 85 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 85 g šećera
  • Čokoladne granule

Još će vam trebati:

  • Nutella za punjenje

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka, zamijesite čokoladno tijesto. Potrebno ga je dobro izmiješati kako bi se sastojci sjedinili i kako biste dobili glatko i mekano tijesto.

2. Tijesto pokrijte i ostavite sat vremena da odmara.

3. Dok se čokoladno tijesto odmara, napravite prhko tijesto.

4. Od maslaca, brašna i šećera zamijesite prhko tijesto.

5. Dodajte čokoladne granule po želji i umijesite ih u tijesto.

6. Stavite ga u hladnjak da odmara, dok čokoladno tijesto ne bude spremno za izradu.

7. Nakon navedenog vremena, čokoladno tijesto stavite na lagano pobrašnjenu podlogu. Razvaljajte ga, na srednju debljinu.

8. Podijelite ga na jednake komade.

9. Komade tijesta oblikujte u kuglice, a zatim svaku lagano razvaljajte.
Svaki komad tijesta nadjenite malom žličicom Nutelle.

10. Spojite vrhove tijesta kao na slici kako vam nadjev ne bi iscurio van.

11. Lagano ih formirajte ponovno u kuglice.

12. Na isti način napravite i s ostalim tijestom.

13. Razvaljajte prhko tijesto na isti način kao i čokoladno. Podijelite ga na jednake dijelove. Svaki dio mora biti dovoljne veličine da prekrije čokolade kuglice.

13. Kada ste oblikovali kuglice, lagano ih pritisnite da se formiraju u oblik keksa.

14. Složite ih u pekač, preko papira za pečenje, ali ne preblizu, jer će dodati porasti pri pečenju.

15. Svoje kekse pecite na 180°C stupnjeva oko 20 minuta dok ne dobiju boju!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!