Iće & piće

RECEPT: Brzi Ferrero Rocher (kojeg mogu jesti i vegani)

Engineer 20. veljače 2019.

Ovaj desert je nastao kada sam za svoj rođendan trebala pripremiti nešto i za frendicu veganicu

Kako sam sebi napravila Ferrero Rocher tortu tako sam došla na ideju da pokušam napraviti neki desert ala Ferrero Rocher koji će moći pojesti i vegani. Jako se brzo sprema i ne jedu ga samo vegani, nego svi. Nemojte da vas odbije naziv, jer kad jednom ovo probate – htjet ćete još i još. Ima samo 4 sastojka i jako je zasitan.

Slanutak iz konzerve koji vam ostane možete iskoristiti za izradu namaza od slanutka – humusa (recept se nalazi na blogu), a tekućinu iz konzerve – za izradu veganskog čokoladnog moussea, a recept je sljedeći:

Sastojci

  • Tekućina iz 1 velike (800 g) konzerve slanutka
  • 240 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
  • 1 žlica agavinog sirupa (ili meda, ako vam desert može biti i “običan”, a ne veganski)
  • 3-4 žlice grubo mljevenih lješnjaka

Priprema

1.Vodu od slanutka (koja se inače naziva i aquafaba) miksajte sve dok ne dobijete čvrsti “snijeg”, kao od bjelanjaka.

2.Čokoladu otopite na pari, malo ju ohladite i dodajte sirup (ili med).

3.Smjesu postepeno dodajte u snijeg te miješajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

4.Sada imate čokoladni mousse, kojeg možete rasporediti u čašice i staviti u frižider na hlađenje na barem sat vremena.

5.Prije posluživanja čokoladni mousse pospite s lješnjacima. To radimo tek sada jer bi od stajanja lješnjaci potonuli skroz na dno.

Dobar tek i uživajte!

Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić

www.facebook.com/mamika.tea/

www.instagram.com/mamika.tea/

###

Tea  Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.