RECEPT: Alkoholni Rosé Cheesecake za kraj radnog tjedna
Pripremljen za 40 minuta bez paljenja pećnice
Petak nas uvijek inspirira jer znamo da je pred nama vikend, a s njim dolaze i nove avanture. Postoji li bolji način za obilježavanje kraja napornog radnog tjedna od pripreme Cheesecakea s rosé vinom kojeg obožavamo.
Netradicionalni sastojci za ovaj tip kolača poput konzervirane breskve ili pistacija samo su razlog više da navučete pregaču i počastite sebe i svoje prijatelje ovom osvježavajućom slasticom.
SASTOJCI:
Podloga:
- 40 g maslaca
- 125 g Digestive keksa
- 75 g pistacija
Krema:
- 500 g President krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
- 4oo g breskve iz limenke
- Korica naranče
Želatina sloj:
- 6 listova želatine
- 0,5l Rosé vina
- 2 žlice šećera u prahu
- 220 g breskve iz limenke
PRIPREMA
- Usitnite Digestive kekse i pistaciju te ih pomiješajte.
2. Dodajte rastopljeni maslac i miksajte sastojke dok se ne sjedine tako da kompaktnu masu možete rasporediti u kalupu. Stavite podlogu u hladnjak kako bi se stisnula.
3. U prvoj posudi izmiksajte President krem sir i šećer u prahu, naribajte malo narančine korice, dodajte nasjeckane breskve i sve dobro umiješajte.
4. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje i pomiješajte ga s prvom posudom te sve dobro umiješajte.
5. Rasporedite smjesu po biskvitnoj podlozi i opet stavite u hladnjak.
6. U posudu stavite 0,5l rosé vina i šećera u prahu te miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta, a nakon što ih maknete sa štednjaka dodajte par listova želatine.
7. Izvadite tortu iz hladnjaka te na vrh postavite nekoliko kriški breskve te sve prelijte želatinom.
Ostavite da torta odleži neko vrijeme u hladnjaku, a nakon toga vrijeme je za zabavu.
U slast!