Njega kose

RECENZIJA: 6 najboljih proizvoda za kovrčavu kosu!

Tina Turuk 28. srpnja 2023.

Good hair day – za vas realnost ili samo san?

Kovrčava kosa… San onih žena koje je nemaju, a ponekad prava muka onih koje je imaju!

Nadovežimo se na ovaj dio s mukom… Vaše kovrče se opuste baš onda kad ih želite volumizirati ili čudno strše onda kad ih želite lijepo definirati? Ah, poznato!

Naše kovrče jako često nisu sretne s proizvodima koje stavimo na njih, ali moramo priznati kako nam je otkrivanje ovih proizvoda doista pomoglo u svakodnevnom ratovanju s istima.

Svaki od navedenih proizvoda je ispunjen sastojcima koje kovrče „lajkaju“ i istina, možda nećete dobiti kosu iz snova, ali razlika će definitivno biti evidentna i bit ćete zadovoljni.

Kupite, probajte i vjerujte – bit ćete sretni.

1. Morrocanoil krema za definiranje kovrča

Ovaj proizvod mi je definitivno broj 1! Cijena mu je viša od ostalih, ali vrijedi svake lipe. Ako probate ovaj proizvod i zatim pogledate broj pozitivnih recenzija koje ovaj proizvod ima na većini stranica, shvatit ćete zašto je to tako. Arganovo ulje u ovoj kremi djeluje i definira valove i kovrče na način koji želite, a bez ikakvog osjećaja masne, teške ili ljepljive kose. Koristi se i za blago valovitu i jako kovrčavu kosu koja dobiva poseban sjaj, a krema je također hidratizira i ne stvara elektricitet. Cijena ove kreme je oko 250 kuna, na sniženju se može naći i za oko 200. Znamo, puno je, ali ako ćete imati prilike isprobati… Apsolutno nećete požaliti!

2. Balea ulje za kosu

Morrocanoil i potom Balea? Zvuči pomalo nemoguće, ali doista je tako. Kvaliteta ovog ulja je doista dobra i nama odgovara. Cijena mu je oko 35 kuna i zaista i više nego opravdava kvalitetu, ali stvarno! Ulje hrani kosu, a ne masti je. Lako se nanosi, također sadrži arganovo ulje i ima izrazito ugodan miris. Iako ono neće oblikovati vaše kovrče na način koji želite, smatramo kako je ovo neizostavan proizvod za sve “kovrčavice”. Svakako isplativo i drago nam je da je ovo još jedan dokaz kako i jeftiniji proizvodi mogu biti dobri!

3) Olival kokos ricinus ulje za kosu

Kokosovo i ricinusovo ulje čine blagotvornu kombinaciju za jačanje kose i vitalnost vlasišta. Dok je kokosovo ulje hranjivo, lako ulazi u strukturu vlasi i brzo se upija, ricinusovo ulje je gušće, hrani vlasište i potiče rast kose. Ulje je najbolje koristiti kao pakung koji se primjenjuje prije pranja kose. Idealna je baza kod izrade laganih kovrča koje će istovremeno izgledati nahranjeno i sjajno. Cijena ovog ulja od 24,90 kuna dobar je izbor za njegu vaše kovrčave kose.

4. Nivea Lockenbalm krema za oblikovanje kovrča

Niveine proizvode inače ne preferiram jer imam dosta tanku (a kovrčavu, aha!) kosu pa su mi prejaki, ali ovaj mi odgovara. Proizvod dolazi u pomalo čudnoj ambalaži, možda će vas na prvu podsjetiti na kremu za sunčanje i smatram kako bi pumpica kod ovog proizvoda ipak bila bolje rješenje. U svakom slučaju, lako se nanosi na kosu, ugodnog je mirisa, a i cijena je super – oko 30 kuna. Ova krema mi ukroti kovrče, ali i dalje prije biram prethodna dva proizvoda.

5. Qhemet Biologics hidratizirajući balzam od maslina i meda

Mješavina maslinovog ulja, ulja od grožđa i meda divljeg cvijeća svakako hidratizira kosu. Vaše kovrče će ostati definirane i sjajne cijeli dan! Jedini problem s ovim balzamom jest taj što se on može pronaći isključivo u Sephori koja je zatvorila svoja vrata u Hrvatskoj, tako da ja koristim priliku za ugrabiti ovaj proizvod kad pređem preko granice. Ako ćete imati prilike isprobati ga, svakako preporuka. Cijena mu je stotinjak kuna, ali isplati se.

6. Revlon Professional krema za kovrčavu kosu

Hm… Ovaj proizvod često nailazi na dvostruko mišljenje. Dok je jednima tako tako, drugima je naprosto odličan. Meni se u globalu sviđa! Pojasnit ću i značenje ovog „u globalu“… Oblikuje mi kovrče fantastično i zaista odradi posao kako spada, mislim da to nitko ne može osporiti, ali smatram kako ovaj proizvod nije dobar odabir za suhu kosu jer bi mogla izgledati kao da ste stavili hrpu laka i opusti se za pola dana (ali opet, ni to nije malo). Nakon ovog proizvoda, kosa definitivno dobije na volumenu i sjaju. Kao što rekosmo, cijeli dojam proizvoda ovisi o tipu kose pa razmislite prije kupovine. Cijena ovog proizvoda je malo više od 80 kuna.

PSSST! Drage naše cure, napravite same pakung za kosu. Malo maslinovog ulja, jedan žumanjak i žlica meda… Čuda čini, kako za ravnu, tako i za kovrčavu kosu. Ostavite na kosi barem sat do dva ili čak prespavajte s tim čudesnim miksom. Neće biti najudobnije, ali kosa će vam biti zahvalna, a upravo je to recept koji preporučuju naši stari.