FOTO by Instagram @valamarhotels / @klug.christian

Putovanja

Rabac – pravi turistički biser na obali Kvarnera

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Rabac, biser Kvarnera, mjesto je koje će vas ostaviti bez daha i u koje ćete se htjeti vraćati opet i opet!

Rabac se nalazi na obali Kvarnerskog zaljeva, a udaljen je 3 km od naseljenog dijela Labina kojemu administrativno pripada.

Turizam se u Rapcu brže počinje razvijati tek početkom šezdesetih godina, kada to malo mjesto zbog svojih prirodnih ljepota dobiva laskavi naziv ‘Biser Kvarnera’. Od tada su podignuti svi hoteli, turistička naselja, autokamp te većina obiteljskih kuća.

Među njegovim turistima godinama je najviše Nijemaca i Austrijanaca, zatim Engleza i Talijana. U jednom danu Rabac je usred ljeta ugošćavao najviše do 11 tisuća turista, mahom stranaca, te nekoliko domaćih kupača iz obližnjeg Labina i njegove okolice.

Za sve one koji žude za netaknutom prirodom, biserno bijelim plažama i kristalno čistim morem, Rabac je idealno mjesto za odmor. Zeleno okruženje Rapca i pitoreskno zaleđe pozivaju na avanturu, istraživanje i rekreaciju tijekom cijele godine.

U Rapcu se nalaze prekrasne šljunčane plaže kao što su Maslenica, Sv. Andrea, Lanterna i Girandella.

Za sve fanove cardia – šetnica uz more pogodna je za vožnju biciklom, trčanje ili rolanje. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u aqua parku, stolnom tenisu, mini golfu, jahanju, lovu, ribolovu, ronjenju, jedrenju, sportskom penjanju, odbojci na pijesku, paintballu i mnogim drugim aktivnostima.

Mnoštvo restorana vrsne gastronomske ponude za cijelu obitelj te brojni sadržaji na plaži, čine Rabac atraktivnim ljetovalištem ovog dijela istarske obale.

Za sve ljubitelje gastronomije i autentične istarske kuhinje, preporučujemo vam da posjetite restoran Villa Anette koji nas se posebno dojmio, a koji se nalazi u sklopu istoimenog hotela.

U tišini stoljetnih maslina, s njegovanim okolišem punim mediteranskog bilja, smjestio se vrt s restoranom u sklopu hotela. Opustite se uz kombinaciju modernog dizajna, pogleda na more koji ostavlja bez daha te šarmantnog osoblja s odličnim znanjem gastronomije u jednom od najboljih boutique hotela u Hrvatskoj. U restoranu Villa Annette vrijeme se zaustavlja i brige rasplinjuju, a savršeno opuštanje osigurava užitak svih osjetila.

Villa Annette izrasla je iz tišine i ljepote krajolika na zaštićenom dijelu obronka nad Rabačkim zaljevom uz prekrasan panoramski pogled na kvarnerske otoke Cres, Lošinj i Unije. Prepoznatljiva je po kreativnoj i mediteranskoj izvornoj hrani, prostranim, udobnim, luksuznim i funkcionalnim smještajnim jedinicama. Priča priču o jedinstvenom kvarnerskom škampu, istarskoj povijesti, neodoljivim mirisima, okusima i bojama Mediterana.

Putem web trgovine SelectBox možete odabrati najromantičniji paket i priuštiti si nezaboravno noćenje ili vikend u Villi Annette po super cijeni, a sve to zaokružiti stolom za dvoje ili ekstravagantnom večerom.

Rabac, biser Kvarnera, mjesto je koje će vas ostaviti bez daha i u koje ćete se htjeti vraćati opet i opet!