FOTO by Embassy Gardens

Putovanja

Prvi na svijetu, ovaj “plutajući sky pool” sa staklenim dnom prava je senzacija!

admin 29. travnja 2021.

Na 10. katu s preko 400000 litara vode... S kim bi se našao na pola puta?

Na visini od četrdeset metara između dvije luksuzne zgrade u Londonu smjestio se prvi na svijetu “sky pool” sa staklenim dnom koji predstavlja vrhunac arhitekture i kreativnosti.

Foto: Embassy Gardens

Otvorenje je zakazano za 19. svibanj, a oni najhrabriji imat će priliku uživati u “preplivavanju” zgrada i spektakularnom pogledu s desetog kata.

Foto: Embassy Gardens

Bazen je konstruiran i dostavljen iz 5000 kilometara udaljenog Colorada, a instalacija je realizirana pomoću posebne tehnologije koja ga čini sigurnim.

Foto: Embassy Gardens

Čvrsta konstrukcija dovoljno je sigurna čak i pri jačim naletima vjetra.

Foto: Embassy Gardens

Bazen spaja dvije luksuzne zgrade, tik uz velebno zdanje američkog veleposlanstva, a cijena penthouse apartmana u istoj stoji od jednog do pet milijuna funti.

Foto: Embassy Gardens

Ovaj koncept bazena prvi smo puta osmislili 2013. godine i tada je to bilo nezamislivo provesti u djelo. No ubrzan razvoj tehnologije omogućio nam je da svoju ideju realiziramo i svijetu pokažemo vrhunac arhitekture” – izjavio je Brian Eckersley, direktor tvrtke koja je izvela radove.

Foto: Embassy Gardens

Jednom kada uđete u ovaj bazen imat ćete osjećaj kao da letite, a stakleno dno na 10 katu samo će upotpuniti doživljaj. Bazen je dug 25 metara i samo oni najhrabriji moći će zaplivati od jedne zgrade do druge.

Foto: Embassy Gardens

Osim bazena, na krovu ove dvije zgrade nalazit će se spa centar i koktel bar tako da možemo zaključiti da je London dobio još jedno mjesto koje će zasigurno privući svakog turista s dozom hrabrosti i ludosti.