FOTO by Amazon

Dekor

Prozirni sukulenti su atraktivan trend među kućnim biljkama

Krešimir Šustić 31. ožujka 2022.

Izgledaju poput dragulja ispunjenih vodom!

Postoje neki od nas koji su totalni antitalent za održavanje biljaka, ali srećom tu su sukulenti, alternativa koja ne zahtijeva puno vode i svakodnevnu brigu, a savršeno se uklapa u bilo koji interijer i odlična su dekoracija.

Bujaju u svim uvjetima, stoga vam nije potrebno pretjerano znanje iz vrtlarstva kako bi ih uspješno uzgojili, već samo pravo mjesto na kojem ćete ih držati.

Zahvaljujući brojnim internetskim platformama koje se bave prodajom raznih potrepština, možemo ih nabaviti po niskim cijenama i u svakojakim oblicima, što nas dovodi do primjerka koji smo danas pronašli i oduševili se.

Prozirni sukulenti rijetka su vrsta koja izgleda poput dragulja ispunjenih vodom koji blistaju na suncu i dolaze nam u šarenim tonovima najljepših boja.

Listovi su im prozirni kako bi sunčeva svjetlost mogla prodrijeti duboko u biljno tkivo, dajući priličan stakleni efekt koji izgleda magično i spektakularno, baš kao da nije s ove planete.

Porijeklom je iz Južne Afrike, a kako bi čim uspješnije rasla, potrebno je položiti biljku u kvalitetno kaktusovo tlo, koje je dobro i najpogodnije za nju.

Potrebno joj je malo vode, a najbitnije od svega je da dobiva sunčevu svjetlost, stoga je najbolje mjesto za nju na prozoru ili u kutku gdje dopiru zrake sunca.

Ovo moderno i urbano čudo, stvoreno za sve koji vode užurban život možete nabaviti klikom na LINK.