FOTO by Sass&belle

Dom

Probudite umjetnicu u sebi uz šalice i vaze s motivom ikone slobode, Fride Kahlo

Krešimir Šustić 03. rujna 2020.

Šarene dekoracije i posuđe koje podsjeća na najveća umjetnička djela

Slavne povijesne ličnosti koje su ostavile trag u svijetu, često znaju biti omiljeni motivi na raznim dekorativnim predmetima koje unosimo u naše domove.

Jedna od takvih je i Frida Kahlo, poznata meksička slikarica realizma, kubizma i nadrealizma, koju se smatra jednom od najvećih umjetnica 20. stoljeća i velikom feminističkom ikonom.

Isticala se spojenim obrvama koje su postale njezin zaštitni znak, ali i samim time što je bila simbol ženske emancipacije i slobode, koja nije bila tipična u njezino doba.

Ukoliko se možete povezati sa svestranom meksikankom i okolina vas smatra ženom za koju ne postoje tabui, ono što smo pronašli na britanskom web shopu Sass&belle zasigurno će vam uljepšati dan.

S obzirom na to da nam dolaze hladniji dani, idealno je vrijeme da se počastimo novim šalicama iz kojih možemo guštati u kakau, kavi ili omiljenom okusu čaja.

Vaze koje također mogu poslužiti kao posude za kistove, idealne su da u svoje kutke doma unesemo duh Meksika, te u njih posadimo prigodne kaktuse ili cvijeće kako bi obogatili svoj interijer.

Jarke boje upečatljivih dekoracija su sve ono što nam je potrebno ove jeseni, stoga ne oklijevajte i počastite samu sebe ili poklonite nešto iz ponude omiljenoj ženskoj osobi koju smatrate unikatnom.

Cjelokupnu kolekciju i asortiman možete pogledati na LINKU, te pronaći sve one stvarčice koje su vam potrebne kako bi se osjećali moćno, baš poput Fride.