Promo

Predivan proljetni outfit Bojane Gregorić Vejzović!

PR 09. travnja 2018.

Poznata lica na Svjetski dan zdravlja proslavila 10. rođendan Farmacije

Ovaj je vikend, na svjetski dan zdravlja Farmacia javnozdravstvenim akcijama obilježila svojih prvih 10 godina postojanja. Zrinjevac je tako na jedan dan postao centar zdravlja na otvorenom gdje su građani mogli kroz razna savjetovališta obaviti besplatne preglede poput mjerenja mjerenje tlaka, šećera u krvi, kolesterola i triglicerida, mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa i brojnih drugih.

Akciju su danas podržale i brojne poznate osobe poput Nevene Rendeli, Bojane Gregorić Vejzović, Antonije i Aljoše Šerića, Asje Petersen i brojni drugi.

Priča o Farmaciji počinje 2008. godine kad se jedna od vodećih regionalnih kompanija, Atlantic Grupa, odlučila na dodatni smjer te je u svoj razvoj uključila i zdravstvenu djelatnost. Za one koji nisu upoznati, Atlantic Grupa je distributer svjetskih brandova kao što su Wrigley, Johnson&Johnson, Ferrero, HIPP, Rauch, Vivera, Mars, da spomenemo samo neke. Osim toga, Atlantic grupa je proizvođač regionalnih divova kao što su Dietpharm, Melem, Plidenta, Cedevita, Barcaffe, Smoki, Kala, Donat Mg, Multipower, Argeta, Bakina tajna i mnogi drugi.

No, vratimo se današnjoj slavljenici, koja je ne tako davne 2008., započela svoj rad pod prepoznatljivim i internacionalnim imenom Farmacia. U početku se radilo o 30-tak ljekarni, a kroz nadolazeće godine uz ljekarne je razvijen i moderni koncept specijaliziranih prodavaonica u kojima je stručnost djelatnika na najvišoj razini.
Farmacia je kroz godine nizala priznanja strukovnih institucija, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kao i svojih vjernih klijenata. Tu se posebno izdvajaju višegodišnje nagrade Agencije za lijekove i medicinske proizvode za prijavljivanje nuspojava lijekova kao i priznanje Udruge za sigurnost pacijenata za projekt ‘Osobni ljekarnik-pregled terapije lijekovima’.

Uz ova priznanja važno je istaknuti i prepoznavanje od strane potrošača gdje je prema provedenim istraživanjima Farmacia pozicionirana kao najpoznatija ljekarnička ustanova. Farmaciju jednako posjećuju građani svih životnih dobi, raznih potreba i ne nužno bolesni, a sve kako bi dobili stručan i profesionalan savjet najdostupnijeg zdravstvenog radnika – ljekarnika.

Farmacia je među inicijatorima uvođenja dodatnih usluga i specijaliziranih savjetovališta, a sve u svrhu poboljšanja ishoda liječenja, samoliječenja i uklanjanja određenih tegoba.

Tim Farmacije je izrazito aktivan u kontinuiranom stručnom usavršavanju i implementaciji novih vještina i smjerova u cjeloživotnom učenju u svrhu unaprjeđivanja kompetencija magistara farmacije i farmaceutskih tehničara.

 

Isto tako Farmacia prati i tehnološke promjene te sa svojim vjernim klijentima komunicira kroz relevantne digitalne platforme, a uz pomoć inovativnih digitalnih aplikacija omogućuje podršku pacijentima u redovitom uzimanju terapije.

Danas, Farmacia broji 49 ljekarni i 36 specijaliziranih prodavaonica, a dugoročni projekti i inicijative idu u smjeru dodatnog jačanja svih razina kompetencija – stručnih i savjetodavnih ali prije svega ljekarničke skrbi za postojeće i buduće klijente.