Make-up

Prava istina o ekstenzijama trepavica

Antonija Andabak 10. kolovoza 2017.

"Trepavice su ti tako duge"! Melem za uši jel tako? Guste, duge trepavice su jedne od najtraženijih tretmana kozmetičkih salona, a mi otkrivamo sve o njima!

Guste, duge trepavice su jedne od najtraženijih tretmana kozmetičkih salona upravo iz razloga što prirodnim putem na žalost, nije moguće postići taj traženi efekt, osim ako vas majka priroda nije nagradila dugim, gustim i crnim trepavicama. Ako nije, otkrit ćemo vam sve o umjetnim trepavicama.

Nekoliko je razloga zašto se žene odlučuju na korak produljivanja trepavica. Neki od njih su masna koža koja uzrokuje razmazivanje maskare ispod očiju, ušteda vremena za one koje ne koriste mnogo makeup-a, vrlo rijetke trepavice koje uz sloj maskare izgledaju neuredno ili jednostavno želja za gustim i dugim trepavicama.

Što su to ekstenzije trepavica?

To su polutrajni nastavci pričvršćeni za vašu prirodnu trepavicu. Mnogo je različitih vrsta, točnije naziva ekstenzija poput “ekstenzije od nerca ili svile”, no materijal koji se koristi jest sintetika. Dolaze u raznim dužinama i osoba educirana za ugradnju ekstenzija trepavica će uz prethodnu konzultaciju predložiti optimalnu opciju. Ipak, valja biti realan prije navedenog zahvata jer ne može bilo čija prirodna trepavica podnijeti težinu ili duljinu ekstenzije. Zato osoba koja ugrađuje mora biti profesionalno educirana, osobito ako je u pitanju tehnika volumenskih ekstenzija ( druga opcija je tehnika individualnih trepavica) kako bi vas u ključnom trenutku mogla savjetovati i pravilno izvesti traženu tehniku.

Kako funkcioniraju ekstenzije trepavica

Vaše prirodne trepavice imaju svoj vlastiti ciklus rasta i iz tog razloga ne otpadaju u isto vrijeme. Sukladno prirodnom ciklusu rasta i otpadanja prirodnih trepavica, kada imate ekstenzije, budite spremne nadograđivati ih svakih nekoliko tjedana upravo radi otpadanja ekstenzija zajedno s vašim prirodnim trepavicama. Mogli bi ste biti svjesniji frekventosti ispadanja trepavica jer se s ekstenzijama ispadanje ipak primijeti, no to nije ništa što bi vas, uz redovitu nadogradnju, trebalo zabrinjavati. Mnoge žene nadograđuju trepavice u prosjeku svaka tri tjedna, neke dolaze svaki tjedan kako bi zadržale željenu gustoću. Ovisi o vama, no ako iz nekog razloga prođe period duži od četiri tjedna, vrlo vjerojatno ćete platiti punu cijenu ugradnje ekstenzija kao da dolazite prvi put.

Postoje različiti stilovi ekstenzija trepavica

Kako postoje različiti stilovi, prema analogiji postoje i različiti stilovi ekstenzija trepavica. Možete se odlučiti za naturalni, skromniji izgled trepavice. S druge strane, ako se odlučite na tehniku volumenskih trepavica, dobit ćete bogate trepavice i po želji mačkasti oblik oka. Vrhunske kozmetičarke koje su educirane upravo na tom područje, preferiraju tehniku volumenskih trepavica jer se na jednu prirodu trepavicu medicinskim ljepilom magnetizira dvije ili tri ekstenzije. Volumenskom tehnikom postiže se jača gustoća i volumen čemu sve težimo.

Kako ih održavati

Bitno je o ekstenzijama brinuti pravilno. Kozmetičari preporučuju čistiti ih s nježnim  baby šamponom s obzirom na njegov nježni sastav koji neće oslabjeti medicinsko ljepilo. Važno je redovito čistiti trepavice kako biste izbjegli nakupljanje prljavštine, ostatke sjenila koje je padalo po trepavicama jer sve to vodi ka iritacijama ili čak infekcijama poput konjuktivitisa. Ukoliko nosite make up na očima poput tuša, sjenila ili olovke, obratite pozornost da za skidanje istih ne koristite odstranjivač makeup-a na bazi ulja jer može uništiti vezu između ekstenzija i prirodnih trepavica i rezultirati rapidnim ispadanjem ekstenzija. Kozmetičari također sugeriraju minimalni kontakt s ekstenzijama, u slučaju da morate protrljati oko, činite to s malo više opreza.

Za uklanjanje ekstenzija, obavezno to činite u kozmetičkom salonu i uklonite ih na pravilan način. Uklanjanje na vlastitu ruku nije preporučljivo jer ćete nestručnim čupanjem ekstenzija, iščupati svoje vlastite, što je bespotrebno i bolno na kraju krajeva.

Nije preporučljivo nositi maskaru na tretman

Osobe educirane za umetanje ekstenzija doista ne preferiraju kada klijentica na tretman dođe s maskarom na trepavicama i to samo iz praktičnog razloga kvalitetno odrađenog posla. Osim navedenog, skidanje traje-osobito ako je u pitanju voodootporna maskara gdje i dalje niste sigurni jeste li sve uklonili. Preporučljivo je ne nositi maskaru barem 24 sata prije tretmana.  Doista nema razloga za nanošenjem maskare kada klijentice iz salona izlaze s još ljepšim trepavicama, no neki ljudi se ogluše. Ako ste na tretman ipak došli s maskarom i ona se uklanja na licu mjesta, moguće je da bi eventualni ostaci maskare na trepavicama oslabili učinak medicinskog ljepila. U prijevodu: vaše novopečene trepavice neće trajati toliko dugo.

Možete biti alergnični na ekstenzije ili ljepilo

Nažalost, neke osobe mogu biti alergične na ekstenzije ili na ljepilo. Ako razmatrate opciju ugradnje trepavica, ali imate ujedno i sumnju na alergijsku reakciju, informirajte se o ljepilu koje koriste u salonu i zamolite za probno testiranje male količine. Teško je znati da li je netko alergičan dok cijeli proces ugradnje traje, stoga će vam testni uzorak pokazati javlja li se crvenilo očiju ili oticanje. Ako niste napravile testnu probu a svejedno ste otišle na tretman i primijetile simptome alergije, u što kraćem roku uklonite ekstenzije u salonu u kojem ste bili. Uklanjanje ekstenzija u velikoj većini slučajeva smiruje iritaciju te se simptomi povlače, no ako je iritacija i dalje prisutna, posjetite doktora.

Nakon tretmana, kod nekih klijentica se može pojaviti suhoća površine oka, no razlog najčešće leži u traci koja se zalijepi ispod oka kako bi držala donji dio trepavica.

Benefiti ekstenzija trepavica

Osim što ćete izgledati kao predivna božica, ekstenzije trepavica vam daje budniji i odmorniji izgled. Također daju efekt pomlađivanja jer skida godine s lica,  a što se tiče samog osjećaja na trepavicama, one su nevjerojatno ugodne. Sve korisnice ekstenzija trepavica mogu potvrditi da nakon što se probude izgledaju našminkano što im paralelno štedi mnogo vremena.

 

 

Na vama je da odlučite!