Make-up

Postojana šminka i na +30

Antonija Andabak 26. lipnja 2017.

Temperature rastu, topimo se mi, topi se i make-up. Doznajte trikove profesionalnih make-up artista koji će vam poslužiti da i na +30 izgledate besprijekorno!

Ljeto donosi pregršt predivnih stvari – ali rastopljeni make up, razmazani eyeliner ili ljepljiv ruž za usne sigurno nisu jedne od tih stvari. Saznajte kako ovo ljeto izgledati svježe i lijepo, čak i kada vrijeme radi protiv vas.

1.  Započnite s odgovarajućom njegom za lice

Način na koji brinete o svojoj koži je jednako važan faktor postojanog make-upa kao i dekorativni proizvodi koji nakon toga nanosite na lice. Koristite oil-free hidratantnu kremu za lice, ostavite da se upije 5-10 minuta, nanesite primer ( pogledaj na br.2 ) te nakon toga nanesite tekući puder koji također nema ulja u svom sastavu kako biste uskladili teksture i sastav preparativnog i dekorativnog proizovoda. Ako vam je tekući puder trenutno pretežak za lice, budite slobodni pomiješat ga s vašom hidratantnom kremom kako biste dobili laganiju teksturu i izjednačili ten.

2. Ne žalite novaca za dobar primer

Doista nećete požaliti ako uložite i veću svotu novca u dobru bazu za lice, takozvani primer. Primer obavezno nanosite nakon prvog koraka, a to je hidratantna krema za lice. Primer će dati svilenkastu teksturu vašoj koži po kojoj će biti vrlo jednostavno nanijeti make-up kao i potreban sjaj i ujednačenost tena. Primer je odličan proizvod čiji sloj ni ne osjetite, a obavlja važnu funkciju držanja make up na mjestu.

 4. Izbjegavajte shimmeraste ( svjetlucave ) teksture

Na neki način svi volimo svjetlucave teksture na licu, no postoji velika razlika između zdravog i pretjeranog sjaja na koži. Izbjegavajte proizvode s izrazitim efektom sjaja jer vrućina na licu čini svoje i doista ne želite izgledati ekstra sjajno sa svim sjajnim česticama koje svjetlucaju na vašem licu.

5. Riješite se teških boja na usnicama

Znamo da će to nekima teško pasti, ali ljeto je vrijeme laganih i vibrantnih boja, pronađite odgovarajuću zamjenu tamnom mat ružu za usne. Probajte s kombinacijom ruža i sjajila u jednom, takav proizvod najčešće u obliku deblje olovke za usne je vrlo praktičan, lako se nanosi i njeguje usnice, a boju prilagodite svojoj boji tena. Ružičasta ili boja breskve, pa čak i vesela tropic narančasta će osvježiti lice i učiniti ga privlačnijim.

6. Izbjegavajte rumenilo u prahu

Rumenilo ima tu moć da svako lice učini zdravijim i uravnoteženim, no ako i za ljetne vrućine koristite rumenilo ( kompaktno ili u prahu ) možda je vrijeme da ga na neko vrijeme zaboravite jer licu može dati brašnast izgled. Umjesto toga koristite rumenilo kremaste teksture koje nanosite odmah nakon tekućeg pudera, a kako biste postigli dugotrajnost, samo lagano prijeđite puderom u prahu.

https://www.instagram.com/p/BVydLlMDKA-/?tagged=creamblush

7. Vodootporna maskara

Volite plivati? Ne brinite za efekt rakun-očiju kada se na tržištu nalazi pregršt kvalitetnih vodootpornih masakra koje zadovoljavaju kriterije i po pitanju oblika četkice s kojom naposljetku možete postići duge i zavodljive trepavice koji svi toliko težimo.