FOTO by Instagram @noblegraze @pretty_and_plated @grazinkc

Dekor

Posluživanje šunke, kobasice, sira i krastavaca u staklenci zanimljiv je način serviranja predjela!

Antonija Andabak 15. listopada 2021.

Super ideja ako ste ekspertica u prezentaciji hrane!

Do sada smo imali pregršt ideja za posluživanje od kojih smo neke i prezentirali i inspirirali ljubiteljice u lijepo serviranje hrane, a znamo da ih ima među vama!

Na drvenoj dasci tako se našlo voće i sir, zatim sve vrste čokolade za Valentinovo, a u vrijeme najvećeg lockdowna, na dasci za serviranje bile su poslagane mini palačinke koje su osobito uveseljavale ekipu u karanteni. Što je sljedeće na listi? Predstavljamo serviranje omiljenih suhomesnatih proizvoda poput šunkice, sira, krastavaca i maslina u staklenci!

Ono što osvaja kod ove ideje, osobito ako do sada niste imali prilike iskušati je i provjeriti kako vaši gosti reagiraju na nju jest da svaka osoba ima svoju staklenku napunjenu omiljenim delicijama predjela. Osim što ga zovu buket u staklenci, praktično je rješenje u vrijeme socijalne distance kada mnogi paze da sve bude na nivou sterilnog. Osim toga, odlična stvar je što regulira količinu pojedenog, osim ako ste jako gladni pa je izgledno da ćete posegnuti za drugom ili trećom staklenkom hrane.

Instagram eksperti u pripremi hrane među kojima ste zasigurno vi ili netko koga poznajete, ovaj će trend prigrliti i isprobati prvom prilikom jer osim klasičnih sastojaka, možete upotrebiti maštu pa joj dodati sastojke po svom ukusu. Tako možete složiti vegansku verziju s Vege kobasama, dodati tofu i povrće dok drugi voli slatko slane kombinacije pa će se tu naći sušeno voće, svježi začini, tamna čokolada i grisini.

Sada kada imate još jednu ideju zanimljivog i gostima privlačnog serviranja hrane, možete biti sigurni da ste pola posla obavili jer lijepa prezentacija gostima svaka hrana djeluje primamljivije i ukusnije!