FOTO by Elegant.hr

Putovanja

Posjetili smo Advent u Opatiji i uvjerili se – s pravom nosi titulu najčarobnijeg!

Antonija Andabak 06. prosinca 2020.

Raskoš Opatije poprimio je novu dimenziju u božićnom ruhu!

Tko se još nije imao prilike upoznati se s Opatijom, možemo reći da je riječ o pravoj oazi mira koja ovih dana blista u božićnom izdanju grijući naša srca i šireći pozitivnu vibru blagdanskog ozračja!

Šećući Opatijom, nismo se mogli nadiviti lijepom uređenju samog grada koji je, kao i svake godine, fokus opatijskog načina predstavljanja grada u Božićno vrijeme.

Sinoć smo svjedočili veličanstvenoj preobrazbi ovog divnog primorskog grada na Jadranskom moru koji se iz popularne ljetne destinacije transformirao u zimsku idilu. I toj će idili uživati posjetitelji koji će imati priliku vidjeti, ne samo gradske ulice ukrašene lampicama, već i znamenitosti kojima se diči ovaj šarmantni grad bogate kulture i povijesti.

Čaroban trenutak koji mami osmijeh na lice dogodio se u jednom od najljepših opatijskih parkova – Adventski Park Angiolina! Ljeti slikovite staze s impresivnom rapsodijom biljnih vrsta, zamijenili su osvijetljeni čempresi te ukrasi duž puteljaka. Osobito je impresivna ovogodišnja izložba u kojoj će posjetitelji moći uživati, a koja osim vizualnog dojma, zanimanje podiže i edukativnim karakterom. Izložba posvećena orašarima još jednom potvrđuje popularnost figure, a isti, između ostalog, u svojoj divovskoj postavi ukrašavaju ulaz u istoimenu vilu!

U skladu s epidemiološkim mjerama provest će se adventski program u mnogo skromnijoj mjeri, no to ni najmanje ne umanjuje doživljaj pri pogledu na centralno mjesto održavanja spomenutog programa koji je smještan u adventskom parku sv. Jakova, blistavog izdanja ukrašen mnoštvom lampica.

Advent u Opatiji iskustvo je kojeg nećete lako zaboraviti, a mi predlažemo posjetiti i adventski vijenac ukrašen divovskim svijećama koje se pale svake adventske nedjelje, te tako budite i vi dio priče zvane: “Najljepši Advent uz more”!