Dom

Pogledajte trik od kojeg više nema suza!

admin 24. veljače 2021.

Ako ćete danas za pripremu vašeg ručka sjeckati luk čekirajte ovaj trik

Luk je jedna od namirnica koju često koristimo u pripremi naših jela, bez obzira da li ga termički obrađujemo ili koristimo sirovog za salate i sl. U svakom slučaju prije svega trebamo ga narezati , a nekim ljudima jednostavno proplaču kada na red dođe taj posao.

Luk u sebi sadrži kiseline koje, kada se luk nareže, traže najbliži izvor tekućine, a u najviše slučajeva taj izvor su naše oči. Na neke ljude djeluje slabije dok drugi ne mogu izdržati duže od par sekundi režući ga.

Jedan od načina je da stavite naočale dok režete luk, ali ako ne želite izgledati “šašavo” dok ga sjeckate čekirajte trik koji smo pronašli na Tik Toku.

@partyshirt

Onion hack? via @cerealeatingghost

♬ original sound – PARTY SHIRT

Stvar je jednostavna, a sve što vam je potrebno je papirnati ručnik kojeg malo namočite i postavite ispod luka kojeg režete. Budući da je mokra maramica najbliži izvor tekućine kiselina neće niti imati priliku doći do vaših očiju.

Nakon objave video došle su pozitivne reakcije i potvrda učinkovitosti ovog trika. Ako ste izrazito osjetljiva osoba možda ćete i osjetiti sitno, ali u najviše slučajeva ovaj trik će vam pomoći u nepotrebnom prolijevanju suza.

Nakon ovog trika priprema luka za pirjanje ili za salatu više neće stvarati problem.