FOTO by Instagram @croatiafulloflife / @ivanamii6

Putovanja

Plitvička jezera zablistala u snježnom ruhu!

Daria Lovrić 21. studenoga 2022.

Bajkoviti prizori u magičnom nacionalnom parku!

Bližimo se kraju studenog i temperature se spuštaju do nule. Napokon smo u nekim krajevima u Lijepoj našoj dočekali i prve pahulje snijega koje stvaraju pravi zimski ugođaj, a koje su zasigurno razveselile sve ljubitelje zime.

Osim na Sljemenu, ovih dana snježna idila zavladala je i u našem najpoznatijem nacionalnom parku – Plitvičkim jezerima. Plitvice su prekrasne tijekom cijele godine i omiljena destinacija kako stranih, tako i domaćih posjetitelja.

Jednom riječju: magija! Snježni pokrivač zabijelio Plitvička jezera!

U ljeto i proljeće osvježavaju svojim ugodnim i čistim zrakom i bogatim zelenilom, dok nas u jesenskom periodu uveseljavaju svojom toplom paletom boja i šuštanjem lišća pod nogama. Ipak, u zimskom periodu, ne možemo se nadiviti predivnim prizorima bijelih i zaleđenih slapova koje gledamo po Instagramu.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati, a ulaznice možete kupiti do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle košta 80 kuna, za grupe 75, za studente 50, djecu od 7-18 godina 35 kuna, dok je za djecu mlađu od 7 godina ulaz besplatan.

Ako ste fanovi zime i obožavate snježnu idilu, obavezno posjetite NP Plitvička jezera. Čak i ako niste ljubitelji niskih temperatura, prizori koje ćete doživjeti ostavit će vas bez daha i možda promijeniti vaše mišljenje o najmagičnijem dobu u godini.