FOTO by Instagram @plitvicelakesnp

Putovanja

Jednom riječju: magija! Snježni pokrivač zabijelio Plitvička jezera!

Mia Vodopija 30. studenoga 2021.

Zimska bajka na Plitvicama…

Sa zadnjim danima studenog, zima nam polako pokazuje zube. Temperature su se spustile, a sljedeći tjedan val hladnoće tek stiže. Snijeg je proteklog vikenda padao po određenim dijelovima Lijepe naše, što je posebno razveselio ljubitelje zimskih radosti.

Osim Sljemena koje se zabijelilo, ovih dana posebna snježna idila vlada i u našem najpoznatijem nacionalnom parku – Plitvičkim jezerima. Plitvice su prekrasne tijekom cijele godine, ali jednostavno se ne možemo nadiviti slika bijelih i zaleđenih slapova koje gledamo po Instagramu.

U slučaju da želite iskoristiti magičnu bjelinu snježnog pokrivača i odlučite se posjetiti Plitvička jezera, u nastavku vam donosimo nekoliko korisnih informacija.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati, a ulaznice možete kupiti do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle košta 80 kn, za studente 50 kn, djecu od 7-18 godina 35 kn, dok je klincima mlađima od 7 godina ulaz besplatan. Besplatan parking možete pronaći na Ulazu 1.

Ako ogladnite nakon šetnje i razgledavanja, možete odabrati odličnu gastro ponudu autohtonih jela u restoranima Lička kuća, Poljana, Borje, Korana, Plitvice i drugi.

Iako mnogima padne na pamet otići negdje baš za vikend, mi vam predlažemo da izbjegnete gužve i odete tijekom radnog tjedna ako možete. U današnjem svijetu brze svakodnevice i mnogo stresa, lijepo je opustiti se šetajući, uživajući i promatrajući prirodu koja nas smiruje.

Samo jedna stvar nam pada na pamet kada vidimo ovaj bijeli snježni pokrivač: It’s beginning to look a lot like Christmas… Ne možemo se strpjeti!