Putovanja

Plaža Podrače u Brelima jedna je od najfotogeničnijih plaža u Hrvatskoj!

Daria Lovrić 18. srpnja 2023.

Našla se na listi 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor prema European Best Destinations!

Makarska rivijera popularna je turistička destinacija zbog svoje ljepote, raznovrsnih aktivnosti i blizine drugih atraktivnih mjesta kao što su otoci Brač, Hvar i Korčula. Bez obzira jeste li ljubitelj plaža, prirode, kulturnog naslijeđa ili jednostavno tražite opuštajući odmor na Mediteranu, Makarska rivijera idealno je ljetno odredište.

Naime, rivijera se proteže duž obale između grada Omiša na sjeveru i Gradca na jugu, s Makarskom kao glavnim središtem regije. Makarska rivijera ima nekoliko popularnih mjesta kao što su Baška Voda, Brela, Tučepi, međutim koju god lokaciju duž obale izaberete neće pogriješiti.

Makarska rivijera ima nekoliko popularnih plaža, a uz njih, posjetiteljima nudi prekrasne planinske krajolike i prirodne parkove. Biokovo planina, koja se nalazi iznad regije, pruža mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje netaknute prirode.

Jedna od must-visit plaža na Makarskoj rivijeri je plaža Podrače. Ova predivna plaža nalazi se u turističkom mjestu Brela. Brela su poznata po svojim prekrasnim plažama, a plaža Podrače je jedna od najpopularnijih među posjetiteljima.

Riječ je o pješčanoj plaži s kristalno čistim morem i šljunčanim dijelom na obali. Smještena je između dva stjenovita rta, što joj daje posebnu intimnost i opuštajuću atmosferu. Plaža je opremljena ležaljkama i suncobranima te ima pristup za osobe s invaliditetom.

Plaža Podrače također nudi prekrasan pogled na otoke Brač i Hvar, koji se protežu preko Jadranskog mora. Ovo je idealno mjesto za fotografiranje i uživanje u slikovitim pejzažima, a posjetitelji mogu uživati u raznim aktivnostima poput sunčanja, plivanja ili u osvježavajućim napicima i ukusnoj lokalnoj kuhinji u kafićima i restoranima u blizini.

Plaža se nalazi u neposrednoj blizini poznate plaže Punta rata, a Europski je parlament na svome Twitter profilu objavio video u kojem preporučuje gdje se kupati ovoga ljeta. Prva preporuka za ljetovanje upravo je prekrasna, šljunčana plaža Podrače.

Godine 2015. plaža Podrače našla se na listi 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor prema izboru stranice European Best Destinations.

AKo se ovog ljeta zaputite na plažu odrače, za vas smo pronašli i nezaobilazan smještaj u kojem ćete napuniti baterije i nakratko se odmaknuti od užurbane sakodnevice, relaksirajući se u njihovom wellnese centru ili isprobavajući razne delicije

Brela su nešto najljepše od Mediterana, toga ne čudi da su se upravo tamo smjestili i neodoljivi Bluesun hotel Berulia, Soline i Maestral.

Ako i vi ovog ljeta silno želite istražiti plažu Podrače, Bluesun hoteli nude nezaobilazan smještaj u kojem ćete napuniti baterije i nakratko se odmaknuti od užurbane sakodnevice, relaksirajući se u njihovim wellnes centrima, opuštajući se na bazenu i isprobavajući razne delicije podneblja.

Ova arhitektonska remek-djela i njihove fantastične sobe okrenute moru eliskir su mira i spokoja i ne sumnjamo da ćete uz njih ljeto 2023. još dugo pamtiti. P.S. Ne zaboravite okinuti i koji selfie na jednoj od najposebnijih plaža – plaži Podrače…