Ljepota

Pijete li vitamine? Uloga vitamina u očuvanju Vašeg zdravlja

admin 04. prosinca 2023.

Autor: Sara Ritoša

Imunološki sustav često pokazuje veću osjetljivost tijekom zimskih mjeseci, izlažući nas većem riziku od prehlada, virusa i gripa. Očuvanje zdravlja postaje ključno, a jedan od važnih čimbenika je adekvatan unos vitamina. 

Vitamini su ključni za podršku raznim biološkim procesima i funkcijama u tijelu. Ovi mikronutrijenti se mogu dobiti putem raznolike prehrane, bogate voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i drugim hranjivim namirnicama. 

Uzimanje vitamina putem prehrane ili dodataka prehrani može pridonijeti održavanju ravnoteže u tijelu, jačanju imunološkog sustava te podržavanju vitalnih funkcija. Primjerice, vitamin C ima poznatu ulogu u jačanju obrambenih mehanizama tijela, dok vitamin D igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju i podršci imunološkom sustavu. 

Prije nego što se odlučite za dodatke prehrani, preporučljivo je konzultirati se s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom kako biste osigurali da vaše potrebe za vitaminima i mineralima budu zadovoljene na najbolji mogući način. Očuvanje zdravlja tijekom zimskih mjeseci zahtijeva cjeloviti pristup koji uključuje niz zdravih navika i pravilnu prehranu. 

U nastavku Vam donosimo nekoliko provjerenih proizvođača vitaminima koji će Vam biti odličan partner u očuvanju Vašeg zdravlja, a sve ih možete naći u obližnjim ljekarnama. 

Solgar 

Solgar je poznat po svojoj posvećenosti visokim standardima proizvodnje i upotrebi pažljivo odabranih sastojaka. Njihovi proizvodi često prolaze rigorozne kontrole kvalitete. 

Ovaj brand nudi raznovrsnu paletu proizvoda koji pokrivaju različite nutricionističke potrebe. To uključuje multivitamine, mineralne dodatke, biljne ekstrakte i druge formulacije. 

TwinLab

TwinLab proizvodi širok spektar dodataka prehrani, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline, proteine, biljne ekstrakte i druge nutricionističke proizvode. Linije proizvoda mogu se prilagoditi različitim potrebama potrošača, uključujući sportske dodatke, multivitamine i proizvode za podršku općem zdravlju.

KAL

KAL (Kal Quality Division) je američka tvrtka koja se specijalizira za proizvodnju dodataka prehrani. Tvrtka se obvezuje na visoke standarde kvalitete. KAL koristi pažljivo odabrane sastojke, a proizvodi se proizvode prema strogim standardima kako bi se osigurala kvaliteta i učinkovitost proizvoda. KAL se trudi ostati inovativan u formulacijama proizvoda, prateći najnovija istraživanja i trendove u području dodataka prehrani.

Pileje

Pileje (Pileje Laboratoires) je francuska tvrtka koja se bavi proizvodnjom dodataka prehrani i nutricionističkih proizvoda. Pileje je posebno fokusiran na istraživanje i razvoj proizvoda koji podržavaju zdravlje crijevne mikrobiote. Mikrobiota crijeva igra ključnu ulogu u probavnom zdravlju i imunološkom sustavu.

Pileje proizvodi imaju širok spektar dodataka prehrani, uključujući probiotike, prebiotike, vitamine, minerale i druge proizvode za podršku općem zdravlju.