FOTO by Delish

Iće & piće

Pijane špagete pripremite za večeru kao točku na “i” ovog romantičnog dana!

Antonija Andabak 14. veljače 2021.

U ovo jelo ide čitava boca crnog vina, i ne - ne možete se napiti! Checkiraj recept!

Obožavamo brza rješenja kada je hrana u pitanju, a paštu sigurni smo, nitko ne odbija. Prije no što ste se pitali, ne – ne možete se napiti od ovog jela, ma koliko god ga pojeli. Većina alkohola ispari tijekom ključanja no zamamni okus crnog vina, ipak ostaje. Ovo jelo odaberite kao točku na “i” romantičnog dana koji je kao naručen “pao” na vikend, iako bi bilo bolje da je subota ali nećemo cjepidlačiti već prionuti na posao i pripremiti najukusniju verziju pijanih špageta! Evo recepta!

Priprema:

  • Priprema: 5 minuta
  • Ukupno vremena kuhanja: 20 minuta
  • Serviranja: 4 obroka
  • Težina pripreme jela: Jednostavno

Sastojci:

  • 1 pakiranje špageta
  • 1 boca crnog vina
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ekstra maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žličice svježe nasjeckanog timijana
  • 1 čaša naribanog parmezana
  • 1/4 svježe nasjeckanog peršina

Upute:

  • Prokuhajte veliki lonac posoljene vode
  • U međuvremenu, u velikoj dubokoj tavi na umjerenoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte usitnjeni češnjak i timijan te kuhajte dok ne zamiriši, oko jednu minutu. Ulijte bocu vina (pazite, može prskati!) i pustite da vino zavrije.
Foto: Delish
  • Špagete kuhajte u kipućoj vodi oko 2 minute, a zatim dodajte tavi u kojoj se krčka vino. Kuhajte do al dente, oko 8 minuta.
Foto: Delish
Foto: Delish
  • Pospite parmezanom i peršinom i poslužite toplo! Dobar tek!
Foto: Delish