FOTO by Joanne Lefson

Ljubimci

Pigcasso – umjetnička duša čije su slike pokrenule inicijativu “manje mesa, više umjetnosti”

admin 28. siječnja 2021.

Pogledajte VIDEO kako nastaju umjetnička dijela ove simpatične svinje

Aktivistica Joanne Lefson prije četiri i pol godine spasila je maleno prase od toga da postane hamburger te ga odvela u svoje prihvatilište u Južnoafričkoj Republici.

Tamo je dobila svu potrebnu pažnju, a jedna stvar ukrala je pozornost svim volonterima koji su se brinuli o njoj.

Foto: Joanne Lefson

Sve igračke koje je dobila odmah bi sažvakala i uništila, jedino je nježna bila prema kistovima koje je cijenila više od svih loptica i plišanih igračaka.

Kada je prvi put otkrila svoj talent postala je zvijezda prihvatilišta, a novootkriveni talent joj je donio ime – Pigcasso.

U protekle 4 godine krmača Pigcasso postala je svjetska zvijezda, a njeni radovi prodaju se u prosjeku za 2000$.

Pigcasso je jedina svinja koja je imala svoju prodajnu izložbu, a najveći marketinški pothvat bila je suradnja s brendom Swatch, za koji je napravila vizualni dizajn za limitiranu kolekciju.

Ne trebamo spomenuti da su modeli prodani odmah i da je Pigcasso postala njihov najuspješniji umjetnik limitiranih satova.

Osim što je postala zvijezda, ušla je u fazu u kojoj ju posjećuju druge zvijezde, pa joj je tako neki dan u goste došla zvijezda serije Gossip Girl Ed Westwick kojem je pokazala svoj talent.

Osim svog talenta, Pigcasso je i humanitarno osviještena krmača koja sav svoj prihod donira farmama koje spašavaju druge životinje. Svojim radovima Pigcasso je pokrenula i inicijativu “manje mesa, više umjetnosti” kojoj je za cilj suosjećanje s domaćim životinjama.

Mi se nadamo da će talentirana Pigcasso još dugo biti prisutna na sceni i da će nas nastaviti uveseljavati svojim umjetničkim djelima.