FOTO by Instagram @hairbyheidihanninen / @mlchairextensions / @wellanordic

Ljepota

Peachy hair je ono što zovemo pravom ljetnom bojom!

Mia Vodopija 28. srpnja 2023.

Razlog popularnosti ove nijanse je to što lijepo pristaje gotovo svim nijansama kože!

Čini se da smo posljednjih nekoliko godina bili opsjednuti pastelnom bojom kose, i taj trend ne pokazuje znakove usporavanja.

Potrebno je samo skrolanje po Instagramu kako bi se vidjelo da svaki vrhunski salon, kolorist i influencer gravitiraju između narančasto-ružičastih nijansi sa zanimljivim imenima poput Blorange, Millennial Pink i Pink Champagne.

Razlog njihove popularnosti vjerojatno je zato što ove nijanse dopunjuju gotovo sve nijanse kože (i, možemo dodati, savršeno odgovaraju ljetnim vibracijama). Kad je pak riječ o tim raznim nijansama, sve su to različite varijacije pastelnog klasika: breskve.

Bez obzira na to koliko volimo breskvu, ona može biti nezgodne boje za ispravljanje, a još teža za održavanje. Napokon, postizanje savršenog spoja boja nikada nije zajamčeno, pogotovo kada je riječ o pastelnoj peachy boji.

Nijansa za kojom žudite trebala bi biti ostvariva na temelju vaše osnovne boje. Ako imate crnu ili tamno smeđu kosu, dobit ćete tamniju narančastu boju, dok svijetloplava može postići to pastelno ružičasto peachy zlato.

Ne želimo vatrenu narančastu ili boju poput žvakaće gume – tražimo mekanu, suptilnu mješavinu koja će nam savršeno komplementirati ten.

Dakle, kako bismo povećali šanse za peachy uspjeh i ublažili dio tjeskobe prije transformacije kose, savjetovali smo se s nekim stručnjacima za boje kose.

Neki koloristi miješaju osnovnu boju s malo topline, miješajući ružičastu, boju marelice i breskve kako bi postigli ukupni željeni učinak. To je najbolji način da postignete onu nježnu, sjajnu boju koju želite.

Ako još uvijek pomalo oklijevate isprobati peachy hair trend, ne brinite. Uzmite boju za kosu koja se ispire. Kupite periku ili isprobajte ekstenzije u tom tonu – samo kako biste stekli dojam kako će ta boja izgledati na vašem tonu kože.